Creștere alarmantă a numărului de cazuri COVID-19 în județ. 91 raportate miercuri, dar și un deces

Grupul de Comunicare Strategică și Direcția de Sănătate Publică Olt au comunicat miecuri ultimele cifre privind cazurile de Coronavirus, înregistrate în ultimele 24 de ore, iar în județ s-au anunțat alte 91 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2, o creștere alarmantă ținând cont că ziua anterioară au fost comunicate 45. Cu cele 91 îmbolnăviri noi, de la începutul pandemiei sunt 26.884 de olteni care au fost diagnosticați cu COVID-19, iar până acum 744 dintre aceștia, majoritatea având și alte probleme medicală gravă, pierzând lupta cu boala.

În ultima zi, potrivit datelor oficiale, au fost și 16 pacienți internați în unități spitalicești din Olt, dar și din alte județe, care sunt confirmați cu COVID și care la retestare au avut același rezultat pozitiv.

Dintre cele 744 de decese, unul a fost raportat miercuri de autorități, fiind vorba despre un bărbat, în vârstă de 75 ani, din mediul rural, care nu era vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2. Acesta s-a internat pe 15 ianuarie în Spitalul Județean de Urgență Slatina, cu o zi înainte fiind diagnosticat în urma unei vizite la medicul de familie. Luni, 17 ianuarie, din păcate, inima bărbatului a încetat să mai bată, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și infecția COVID-19. Ca și comorbidități, acesta avea sechele accident vascular cerebral și hemipareză dreaptă.

Situația epidemiologică la zi

26.884 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

91 cazuri noi

25.822 persoane vindecate de la începutul pandemiei

34 persoane internate în spital, dintre care cinci sunt pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă

219 persoane aflate în izolare la domiciliu

234 persoane aflate în carantinare la domiciliu

140.524 teste efectuate de la începutul pandemiei, 645 fiind în ultimele 24 de ore

744 decese

277 doze de vaccin anti COVID realizate în ultima zi, 279.142 fiind de la începutul campaniei de vaccinare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<