10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

FOTO&VIDEO. Sindicaliștii ALRO Slatina i-au cerut demisia ministrului Energiei, la București

- Advertisement -

După ce activitatea fabricii de aluminiu ALRO Slatina a început să fie afectată din cauza creșterii prețului la energia electrică și gaze naturale, muncitorii au participat joi, în intervalul orar 11:00 – 13:00, la un nou miting. De data aceasta protestul s-a desfășurat în Capitală, în fața sediului Ministerului Energiei, unde cei aproape o sută de participanți, toți vaccinați și deținători de certificat verde, i-au cerut demisia ministrului Virgil Popescu și au cerut să-și păstreze locurile de muncă pentru a putea să-și crească copiii și să-și întrețină familiile.

Pe lângă sindicaliștii din Federația Sindicală a Siderurgiștilor Metarom de la Galați, afiliată național la Confederația Națională Sindicală „Cartel Alfa”, care au organizat protestul de la București, la acesta au mai participat  membri ai Sindicatului Liber Aluministul din cadrul ALRO Slatina, precum și alți angajați ai unor societăți de pe platforma industrială a municipiului, ce vor fi afectați de reducerea activității la uzina de aluminiu.

Decizia luată de Consiliul de Administrație al fabricii de aluminiu, de a închide trei hale de electroliză din cinci, astfel fiind redusă activitatea de producție a aluminiului primar urmare a creșterii prețului la energie și gaze, este motivul pentru care sute de angajați au participat până acum la cele două proteste ce au avut loc la Slatina, în fața întreprinderii ALRO și Prefecturii Slatina.

Sindicaliștii spun că odată cu închiderea acestor hale, prima dintre ele, cea cu numărul 9 ce funcționa de peste cinci decenii, oprindu-și deja activitatea din data de 11 ianuarie, peste 1.500 de angajați intră în șomaj tehnic, iar mai apoi riscă să-și piardă joburile. Însă, conducerea ALRO a transmis că deocamdată nu vor avea loc disponibilizări.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți