10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Greva șoferilor STB continuă, tramvaiele și troleibuzele nu circulă nici vineri. A fost deschis dosar penal în urma acestui protest

- Advertisement -

Continuă greva în transportul în comun din capitală. În această dimineață, ca și ieri, niciun tramvai, troleibuz sau autobuz nu a ieșit pe traseu, deși instanța a decis suspendarea grevei și reluarea activității de către șoferi. 

UPDATE 8.30. A fost deschis dosar penal în urma grevei șoferilor STB.

Dosarul a fost deschis la Parchetul Judecătoriei sectorului 3, pe legea dialogului social, la o autosesizare a Poliției Transporturi. Polițiștii spun că greva nu a fost declanșată cu respectarea condițiilor legale.

Cercetările sunt in rem, adică vizează fapte, nu persoane.

O altă plângere penală a fost depusă joi seară de directorul STB la Brigada Transporturi, plângere care urmează să ajungă azi la aceeași unitate de parchet.

UPDATE 7.20. Directorul STB, Adrian Criț a declarat la Digi24: „Suntem în aceeași situație ca ieri. Suntem deschiși dialogului, ne cerem scuze bucureștenilor.

Vom face tot ce e posibil ca să deblocăm această situație. Sentința judecătorească e executorie. Angajații să înțeleagă că își periclitează locul de muncă.

Cineva, cu bună știință, a încălcat contractul colectiv de muncă.

Fiecare angajat să apeleze la conștiința proprie. Pe traseu sunt trei vehicule.

Executorii judecătorești merg la sediul fiecărui punct de lucru pentru afișarea deciziei. Azi, instanța se va pronunța cu privire la legalitatea grevei”.

UPDATE 7.15. Mihai Trancă, sindicalist al șoferilor STB, a spus că aceștia cer demisia directorului general.

Dacă directorul își dă demisia, toată autobaza Ferentari iese pe traseu, a spus el.

Din noiembrie 2021 nu au avut discuții cu nimeni privind revendicările lor, a declarat sindicalistul.


Primarul general al STB este la sediul companiei și discută cu directorul general Adrian Criț.

Situația a fost anticipată de STB de joi seara, într-un comunicat. „Personalul implicat în greva ilegală care a paralizat Capitala refuză să-și reia activitatea și există posibilitatea ca această grevă să continue și vineri”, a anunțat joi seara Societatea de Transport București (STB) SA.

Ca urmare a hotărârii Tribunalului București prin care instanța de judecată dispune suspendarea grevei și reluarea de îndată a activității, angajații societății au obligația de a respecta decizia și de a ieși în traseu conform itinerariului și foii de parcurs.

„Din verificările efectuate, s-a constatat că personalul implicat în această grevă ilegală care a paralizat astăzi Capitala, refuză să-și reia activitatea. Există posibilitatea ca această grevă să continue și mâine, liderii sindicali punând presiune pe salariații STB SA pentru a nu-și îndeplini sarcinile de lucru”, se arată în comunicat.

Autobuzele, troleibuzele și tramvaiele din București nu au circulat deloc joi, după ce șoferii STB au intrat în grevă. Ei cer salarii mărite, condiții mai bune de muncă și demisia directorului general. Mii de oameni, care au plecat de acasă la prima oră, au rămas blocați în stațiile în care mijloacele de transport nu au mai ajuns.

Nicușor Dan a vorbit joi seara, la Digi24, despre greva de la STB. Primarul general spune că hotărârea instanței este executorie și că cine nu o respectă comite o infracțiune.

„Nu vreau să ajungem la momentul în care să individualizăm persoană cu persoană”, în cazul în care decizia luată de Tribunalul București nu va fi respectată de șoferii și vatmanii societății de transport. De asemenea, primarul general al Capitalei a mai spus că dorește să aibă un dialog cu angajații STB, „dar nu prin intermediul acestui lider penal”, făcând trimitere la Vasile Petrariu, șeful sindicatului.

sursa: Digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți