14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ministrul Adrian Chesnoiu: „Parlamentarii europeni au respins interzicerea transportului de animale vii”

- Advertisement -

Adrian Ionuț Chesnoiu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și deputat PSD de Olt, transmite că România a obținut o victorie majoră în Parlamentul European, în beneficiul direct al fermierilor români. „Cu 557 de voturi pentru, 55 de voturi împotrivă și 78 de abțineri, parlamentarii europeni au respins interzicerea transportului de animale vii, astfel că fermierii români vor putea continua exportul, inclusiv spre țările terțe”, a declarat politicianul oltean.

Parlamentarul PSD de Olt mai spune că va solicita întotdeauna respectarea specificității fiecărui stat membru al Uniunii Europene în aplicarea normelor comunitare, așa cum a făcut-o și la începutul acestei săptămâni, la Consiliul Agricultură și Pescuit din capitala Belgiei, Bruxelles: „România este un stat care va contribui la îmbunătățirea legislației europene în materie de standarde de bunăstare animală, de implementare a strategiilor europene, dar totodată voi solicita întotdeauna respectarea specificității fiecărui stat membru în aplicarea normelor comunitare, așa cum am făcut-o și la ultimul Consiliu Agrifish din 17 ianuarie”.

„Este foarte important pentru noi toți să avem în vedere că această tranziție către îmbunătățirea legislației privind bunăstarea animală să țină cont de specificitatea fiecărui stat membru.  Luarea unor decizii cu impact puternic economic în activitatea de producție, trebuie să urmărească acordarea compensațiilor necesare, astfel încât tranziția să fie una utilă pentru fermierii noștri. Orice prevedere la care vom lucra și asupra căreia vom conveni împreună trebuie să fie facilă pentru fermieri și să identifice cele mai bune soluții, pentru a ne atinge obiectivele”, a declarat Chesnoiu despre îmbunătățirea legislației privind bunăstarea animală, un punct important de pe agenda consiliului de la Bruxelles.

Ministrul Agriculturii a mai ținut să felicite eforturile europarlamentarilor social democrați care au susținut constant fermierii români. „Iată că, după 18 luni de negocieri, s-a putut ajunge la o soluție care protejează interesele fermierilor și garantează condițiile de bunăstare a animalelor vii în timpul transportului”, a adăugat deputatul Adrian Chesnoiu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți