14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Paul Stănescu – 14 inițiative legislative și 13 luări de cuvânt în plen, de la începutul acestui mandat de senator PSD de Olt

- Advertisement -

Secretar general al Partidului Social Democrat și senator, Paul Stănescu este la al doilea mandat de parlamentar PSD de Olt în Senatul României. Iar în acest mandat, pe care l-a preluat din luna decembrie a anului 2020, a avut o activitate intensă, având 14 intițiative legislative, 23 de declarații politice, 13 luări de cuvând în plen și trei moțiuni.

Membru al Comisiei pentru agricultură, industrie alimentară și dezvoltare rurală, senatorul PSD de Olt este din noiembrie 2021 vicepreședinte în Biroul Permanent al Senatului României, din luna februarie a aceluiași an fiind membru în Delegațiile Parlamentului României la organizații parlamentare internaționale: Uniunea Interparlamentară (UIP). Totodată, din luna mai a anului trecut, politicianul Paul Stănescu este și membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Australia și al Grupului parlamentar de prietenie cu Franța (Senat).

Senatorul oltean a avut 14 inițiative legislative, la mare parte dintre acestea fiind inițiator alături și de alți parlamentari PSD ai județului. Dintre cele mai recente amintim: propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului 114 din 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene; propunerea legislativă privind stabilirea măsurilor de sprijin a întreprinderilor mici și mijlocii, a căror activitate este afectată de creșterile de prețuri și tarife la energie, gaze și combustibil; propunerea legislativă pentru plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze pentru consumatorii casnici; propunerea legislativă pentru sprijinirea familiilor cu copii; propunerea legislativă privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți