10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

O femeie de 74 de ani, din Făgețelu, a murit după ce locuința i-a fost distrusă de un incendiu azi noapte

- Advertisement -

Pompierii Stației Scornicești, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, au intervenit sâmbătă noaptea, în comuna Făgețelu, pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit la o casă de locuit. Proprietara acesteia, o femeie de 74 de ani, din păcate, a fost găsită în stop cardiac și a murit, nerespunzând manevrelor de resuscitare.

Pe lângă salvatorii din Scornicești, la locul evenimentului au acționat și pompierii de la Garda de Intervenție Vedea a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, cu o autospecială de stingere.

Când au ajuns pompierii la fața locului, bătrâna de 74 de ani era încă în casă. Era în stop cardio-respirator și, din nefericire, nu a răspuns manevrelor de resuscitare. „În momentul sosirii echipajelor, locuința ardea generalizat, iar proprietara se afla în interior. Pompierii au asigurat accesul rapid în imobil, femeia, în vârstă de 74 de ani, fiind găsită într-o cameră de locuit, în stop carido-respirator. Paramedicii SMURD au început imediat manevrele de resuscitare, fără rezultat favorabil, decesul fiind constatat de echipajul Serviciului de Ambulanță, solicitat în sprijin”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

În urma incendiului, locuința, cu suprafața de aproximativ 70 de metri pătrați, și bunurile din interior, au ars în totalitate, cauza probabilă a izbunirii acestuia fiind coșul de fum deteriorat.

Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente tragice, pompierii olteni reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor provocate de coșurile de fum:

– coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, curăţate şi reparate premergător sezonului rece şi ori de câte ori este nevoie;
– în podurile caselor, coşurile de fum vor fi obligatoriu tencuite şi văruite, pentru a putea observa cu uşurinţă prezenţa unor fisuri prin care s-ar putea propaga flăcările spre materialele combustibile din construcţia acoperişului;
– coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşurilor;
– în spaţiul dintre coşuri şi planşee se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți