14.1 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 200.000 de teste rapide au ajuns la ISJ Olt. Marți acestea vor fi ridicate de directorii instuțiilor școlare 

- Advertisement -

Puțin peste 200.000 de teste rapide pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, respectiv 209.400, au fost primite în seara zilei de sâmbătă de Inspectoratul Școlar Județean, potrivit profesorului Victor Iacobescu, inspectorul general al instituției, acestea urmând a fi ridicate marți de directorii unităților de învățământ oltene, având în vedere că ziua de luni, 24 ianuarie, este declarată liberă.

După ce directorii instituțiilor școlare vor veni la ISJ pentru a ridica testele rapide, acestea se vor distribui preșcolarilor și elevilor, pentru a se relua testarea COVID, care a fost suspendată mai multe săptămâni, respectiv după sfârșitul vacanței de iarnă, deoarece o firmă a contestat procedura de atribuire a contractului de achiziție a acestora.

La sfârșitul anului trecut, când au fost efectuate teste rapide în rândul cursanților, în jur de 13 au ieșit pozitive la nivelul județului Olt, însă toate acestea au fost infirmate în urma testelor RealTime-PCR efectuate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt în laborator.

Atunci când un test rapid antigen iese pozitiv în cazul unui preșcolar sau elev testat, acesta nu se va mai duce la cursuri și îi vor fi recoltate probe de DSP Olt pentru prelucrarea lor în laborator. Iar dacă testul RT-PCR va avea rezultat negativ, copilul se va reîntoarce fizic la ore.

Dacă până acum activitatea școlară era suspendată atunci când rata de incidență a infecțiilor COVID-19 creștea alarmant, reprezentanții Ministerului Educației și Ministerului Sănătății au decis undeva la jumătatea lunii ianuarie ca activitatea în acestea să fie cu prezență fizică doar dacă rata de ocupare a paturilor din cele patru spitale din județ în care sunt internați pacienți confirmați cu Coronavirus, respectiv Slatina, Caracal, Balș și Corabi, este de sub 75%. Doar atunci când acest procent este depășit, activitatea din insituțiile de învățământ oltene cu prezență fizică se suspendă, preșcolarii și elevii trecând la cursurile online. În ziua de joi, atunci când DSP Olt raportează rata de ocupare a paturilor din unitățile sanitare, aceasta era în județ de 3%.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți