12.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Aproape 900 de amenzi aplicate de polițiștii rutieri pentru abateri în trafic, într-o săptămână

- Advertisement -

Poliţiştii Serviciului Rutier și cei ai structurilor rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat și săptămâna trecută în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, din județ, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere grave. Pentru diverse abateri comise de participanți în trafic, oamenii legii au dat aproape 900 de amenzi, în cuantum de aproximativ 246.000 de lei, 250 dintre ele fiind pentru depășirea limitei legale de viteză.

„Pentru abaterile constatate în perioada 17 – 23 ianuarie, au fost aplicate 892 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 850 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, 250 fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 122 pentru nefolosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranță omologate”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Totodată, s-au mai dat 76 de amenzi pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 12 pentru cele comise de pietoni, 12 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, șase pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 19 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat) și 353 alte sancțiuni.

Oamenii legii au reținut 148 de permise de conducere, dintre care 98 pentru depășirea cu mai mult de 50 de kilometri pe oră a vitezei maxime legale admise, 19 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 12 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, șase pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și 13 pentru alte abateri. Au mai fost reținute 51 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

Polițiștii rutieri au constatat și 14 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, dintre care nouă pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe (având o concentrație alcoolică mai mare de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat), patru pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și una pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat.

Șoferi cu dosare penale, după ce au consumat alcool

În noaptea de 19 spre 20 ianuarie, în jurul orei 01:30, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism, în municipiul Slatina, având o concentrație alcoolică de 0,62 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Sâmbătă seara, în jurul orei 21:00, a fost prins un alt conducător auto băut. Bărbatul, în vârstă de 54 de ani, din județul Olt, conducea o mașină, în comuna Iancu Jianu, având o concentrație alcoolică de 0,56 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

În ambele situații, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fiind întocmite dosare penale.

 

 

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți