6.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Fălcoiu: Un bărbat a murit după ce a căzut cu un buldoexcavator în lacul unei balastiere din satul Cioroiu

- Advertisement -

Intervenție dificilă marți pentru mai multe echipaje de pompieri, inclusiv cel de scafandri, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt. Un bărbat de 57 de ani, din comuna Fălcoiu, a căzut cu un buldoexcavator într-un lac al unui balastiere din satul Cioroiu al localității, acesta fiind surprins în cabina utilajului. A fost scos în stop cardio-respirator de salvatori, însă ulterior echipajele medicale au constatat decesul acestuia.    

La persoana căzută cu un buldoexcavator, în lacul unei balastiere din localitatea Cioroiu (comuna Fălcoiu n.r.), au intervenit echipaje din cadrul Detașamentului Slatina, Detașamentului Caracal și Gărzii Osica, cu o autospecială de stingere, un container multirisc, o autospecială pentru scafandri și ambarcațiune cu motor, un echipaj SMURD și o autospecială pentru primă intervenție, cu peridoc și barcă cu motor.

„La sosirea primelor echipaje, utilajul a fost găsit la aproximativ patru metri de mal, scufundat în apă în totalitate. Din datele transmise de persoanele aflate la fața locului, bărbatul care manevra utilajul, a fost surprins în cabina buldoexcavatorului. Echipa de scafandri a început imediat misiunea de căutare, bărbatul fiind extras din cabina utilajului, în stop cardio-respirator. Pacientul, în vârstă de 57 de ani, din localitatea Cioroiu, a fost preluat de echipajele medicale, fără semne vitale, fiind constatat decesul”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Sursa citată a mai spus că misiunea salvatorilor a avut un grad ridicat de dificultate, apa fiind înghețată, vizibilitatea zero și accesul către victimă dificil.

Polițiștii olteni au fost și ei solicitați la fața locului, pentru efectuarea de cercetări, în cauză fiind deschisă o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs tragedia.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți