6.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Peste o sută de olteni, amendați pentru că nu au purtat mască și nu au respectat măsura carantinării

- Advertisement -

Poliţiştii, împreună cu jandarmi și polițiști locali, au continuat și în perioada 21 – 24 ianuarie activitățile de verificare a modului în care oltenii respectă prevederile Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în contextul noilor reglementări legislative. Nu sunt puține persoanele care au încălcat aceste măsuri, peste o sută dintre ele fiind amendate cu 5.000 de lei, pentru nepurtarea măștii și nerespectarea măsurii carantinării.

În cele patru zile, au fost verificate persoanele aflate în izolare sau carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea noilor măsuri impuse, în contextul stării de alertă.

La activităţi au participat, zilnic, peste 200 de forţe de ordine, fiind verificate și controlate 125 de societăți comerciale, 164 de mijloace de transport persoane, precum și aproximativ 4.000 de persoane. „Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 111 sancţiuni contravenţionale conform Legii 55/2020, în valoare totală de 5.000 de lei, dintre care două pentru nerespectarea măsurilor privind carantina, în cuantum de 2.000 de lei, și 109 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 3.000 de lei”, se arată într-un comunicat remis de Poliția Olt.

Pentru sănătatea proprie și a celor din jur, autoritățile recomandă cetățenilor să respecte măsurile de protecție dispuse de autoritățile sanitare privind carantina sau izolarea, să poarte masca de protecție și să evite, pe cât se poate, aglomerația. Poliţiştii olteni vor continua activitățile pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea oricăror evenimente negative.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți