5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Un tânăr de 34 de ani, diagnosticat cu gripă sezonieră. Este primul caz din acest sezon rece înregistrat în Olt

- Advertisement -

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au raportat marți, 25 ianuarie, primul caz de gripă sezonieră înregistrat în județ, în acest sezon rece. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 34 de ani, care se vaccinase antigripal în acest sezon rece, acesta ajungând cu simptomatologie compatibilă cu gripa la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Acestuia i-au fost recoltate probe pentru investigarea cazului cu laboratorul, reprezentanții Institutului Cantacuzino din Capitală confirmând prezența virusului gripal tip A, subtip H3.

„Pacientul de 34 ani, din mediul urban, s-a prezentat la SJU Slatina cu simptomatologie compatibilă cu gripa, motiv pentru care s-a recoltat proba pentru investigarea cazului cu laboratorul. Persoana era vaccinată antigripal în sezonul rece  2021 – 2022, iar în urma rezultatului emis de laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino București cazul a fost confirmat cu virusul gripal tip A, subtip H3”, au declarat reprezentanții DSP Olt.

Sursa citată mai arată că în săptămâna 17 – 23 ianuarie, în Olt s-au înregistrat 262 infecții respiratorii acute, cu șase internări, 203 pneumonii, cu 27 internări, și un caz de gripă sezonieră. În prezent, nu mai sunt și alte persoane din județ suspecte de gripă, pentru care să fie așteptate rezultate de laborator. Febră, tuse, debut cu zece zile înainte, frisoane și cefalee sunt simptomele în cazul apariției gripei sezoniere, spun specialiștii instituției sanitare.

Vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură și eficientă măsură profilactică împotriva gripei, pentru acest sezon rece, DSP Olt a catagrafiat 49.393 de persoane din județ, considerate la risc și care doresc să se vaccineze antigripal. Până în acest moment, în Depozitul Antiepidemic al direcției au intrat 41.330 de doze de vaccin gripal tetravalent – produs biologic monodoză cu patru valențe VAXIGRIP TETRA. Din cantitatea distribuită unităților medicale vaccinatoare oltene, până în prezent s-au administrat deja 31.810 doze.

sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți