5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

22 de copii cu vârsta între 5 și 11 ani, programați pentru a se vaccina anti COVID-19. DSP Olt a primit până acum 500 de doze

- Advertisement -

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt anunță că de miercuri, 26 ianuarie, începe și etapa de vaccinare anti Coronavirus a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, prin programare în Platformă sau prin prezentare fără programare în centrele de vaccinare dedicate copiilor, situate în Centrele de vaccinare existente în municipiile Slatina, Caracal și orașele Balș, Corabia, Drăgănești Olt și Scornicești. Până acum, s-au programat deja 22 de copii pe care părinții sau reprezentanții legali doresc să-i vaccineze împotriva virusului SARS-CoV-2, iar DSP a primit momentan 500 de doze ce au fost deja distribuite centrelor de vaccinare oltene.   

„Se va  asigura un cabinet pentru vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5-11 ani, cât și dotarea acestuia cu frigider dedicat păstrării vaccinului; produs biologic diferit față de cel folosit pentru restul grupelor de vârstă. Flacoanele nedeschise pot fi păstrate timp de până la zece săptămâni la temperaturi de 2 – 8 grade Celsius, în cadrul perioadei de valabilitate de șase luni. Înainte de utilizare, flaconul nedeschis poate fi păstrat timp de până la 12 ore la temperaturi de până la 30 de grade Celsius. După diluare, se va păstra la temperaturi cuprinse între 2 – 30 de grade Celsius și se va utiliza în decurs de 12 ore. Personalul care va activa în aceste cabinete va fi, de preferință, cu experiență sau instruit în lucrul cu populația pediatrică”, precizează specialiștii DSP Olt.

Cei mici vor fi vaccinați cu două doze din serul Pfizer, intramuscular, la interval de trei săptămâni.

„Vaccinarea copiilor împotriva infecției SARS-CoV-2 se realizează numai cu produsul biologic Pfizer-BioNTech, cu acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor. Schema de vaccinare a copiilor cuprinde două doze, administrate intramuscular la un interval de 21 de zile. Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19”, mai transmite DSP.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți