6.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Cât trebuie să plătească un slătinean pentru a avea loc în parcarea supraetajată de pe Aleea Rozelor și parcarea modulară de pe strada Păcii

- Advertisement -

Regulamentul de organizare și funcționare al parcărilor subterane, supraterane și modulare din municipiul Slatina urmează a fi supus aprobării de către consilierii locali în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local din ultima zi a lunii ianuarie. De acest regulament sunt vizate parcarea supraetajată de lângă Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu”, situat pe Aleea Rozelor, deja dată în folosință, dar și de ce tip puzzle de pe strada Păcii, din spate de la Vacanța, care undeva în luna martie, potrivit reprezentanților Direcției de Administrare a Străzilor și Iluminatului Public Slatina, ar urma să poată fi folosită. Aici muncitorii mai trebuie să racordeze toată structura la rețeaua de energie electrică și să obțină autorizația de la ISCIR.

Potrivit proiectului de hotărâre, un abonament pentru parcarea subterană sau supraterană, cum este cea de lângă unitatea de învățământ liceal, costă 1.080 de lei pe an, respectiv 90 de lei pe lună, și 600 de lei pe an, respectiv 50 de lei pe lună, pentru parcările modulare, deocamdată pentru cea de pe strada Păcii, ce este aproape gata.

Plata se face în două tranșe cel mult, prima fiind în zece zile de la data încheierii contractului, iar a doua în maximum șase luni de la data când acesta a fost semnat. Tariful se calculează din luna semnării contractului până la finalul anului bugetar. Cardul de acces în parcare nu este transmisibil. DASIP Slatina este cea care eliberează cardul de acces numai după plata integrală a abonamentului de parcare sau plata primei tranșe. Pentru intrarea în zonele de parcare se va scana cardul de acces, urmând a se ridica bariera pentru intrare, la ieșirea din parcare urmând a fi respectate aceleași reguli.

Ca să obțină un loc de parcare pentru anul viitor, slătinenii pot depune dosarele online, în perioada 1 – 30 noiembrie. Persoanele care nu au acces la Internet se pot prezenta la sediul DASIP Slatina, în aceeași perioadă, iar un salariat din cadrul Serviciului Administrare Parcări va încărca dosarul în platforma online. În situația în care DASIP primește în administrare sau construiește noi locuri de parcare, perioada de depunere a dosarelor va fi comunicată cu cel puțin 30 de zile înainte de perioada depunerii dosarelor. Atunci când numărul de solicitări din fiecare categorie este mai mare decât numărul de locuri din parcări, atribuirea se va face prin licitație publică.

Prețul de pornire al licitației îl reprezintă tariful de bază stabilit prin hotărâre de Consiliu Local, iar în vederea participării la procedura de atribuire/licitație, solicitanții vor depune la Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public din municipiul Slatina, un dosar care va cuprinde mai multe documente. Dosarele depuse în afara perioadei de înscriere ori incomplete și nefinalizate nu vor fi luate în considerare. Persoanele care nu achită contravaloarea locului de parcare licitat nu vor mai putea participa la următoarea procedură de atribuire sau licitație organizată de DASIP. După trei ani de la data atribuirii locurilor de parcare existente, Direcția Administrarea Străzilor si Iluminatului Public Slatina va organiza o nouă procedură de atribuire a locurilor de parcare conform prezentului regulament, se mai arată în proiectul de hotărâre ce poate fi consultat AICI.

Nu mai puțin de zece parcări de tip puzzle, care însumează un total de 551 de locuri, urmează a fi construite în zone aglomerate din municipiul Slatina, acestea regăsindu-se în programul de investiții al Primăriei. Zonele sunt următoarele: strada Textilistului, bl. G 9 – 25 locuri; strada Teiului, bl. 2 – 25 locuri; Aleea Rozelor, bl. GA 23 – trei module – 63 locuri; zona Aleea Rozelor, bl. FB 20 – 25 locuri; Aleea Lalelelor, bl. FA 13 AG – două module – 50 locuri; Aleea Lalelelor, bl. FB 7 – patru module – 88 locuri; Centura Basarabilor, parc G 6 – trei module – 75 locuri; strada Crişan, cămin Slatex – patru module – 100 locuri; strada Păcii, bl. 1 – bl. 3 – trei module – 75 locuri; strada Văilor – strada Ecaterina Teodoroiu bl. 30 – 25 locuri.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți