8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ce declară președintele CJ despre facturile de lumină și gaze, primite de instituțiile subordonate  

- Advertisement -

Consiliul Județean Olt are mai multe instituții în subordine, pentru unele dintre ele suportând inclusiv cheltuielile. De aceea, fondurile alocate pentru plata facturilor la energia electrică și gaze naturale, care au crescut exagerat în iarnă, de cea mai mare instituție administrativă din județ sunt asigurate. Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, a fost cel care a declarat că s-au prins banii necesari pentru plata acestor utilități, neprecizând însă și valoarea facturilor, și speră să le facă față, însă consideră că acestea sunt enorme și exagerate, mai ales că acestea acoperă doar perioada de la sfârșitul toamnei și începutul iernii.

„Este devreme acum, nu au sosit peste tot facturile, iar cele care vin acum nu reprezintă efectiv cheltuielile din această iarnă, ci doar cheltuielile de la sfârșitul toamnei, începutul iernii. Așteptăm să vedem cum vor fi facturile, noi ne-am oprit bani, vom încerca să le facem față, astfel încât să nu avem sincope în asigurarea utilităților nici la CJ Olt, nici la instituțiile subordonate. CJ Olt păstorește două spitale (Spitalul Slatina și Spitalul de Psihiatru Schitu n.r.) care au cheltuieli importante în ceea ce privește atât consumul de gaze, cât și de energie electrică, cât și la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt (foto n.r.), o instituție importantă care are foarte mulți beneficiari. Noi avem banii prinși, sperăm să facem față acestor facturi, asta nu înseamnă că nu ne vom bucura ca acești bani să rămână și să facem altceva cu ei, nu să plătim niște prețuri enorme și exagerate. Eu sper, așa cum s-a văzut în cadrul discuțiilor din Coaliție, la propunerea PSD, există soluții. Sperăm ca acestea să fie adoptate, în primul rând, în Coaliție, și apoi de către Guvern, astfel încât să nu avem asemenea facturi. Dacă nu se intervine, lucrul acesta nu poate fi comensurat”, a declarat Marius Oprescu.

Discuțiile din cadrul Coaliției pe această temă sunt încă în defășurare, iar dorința șefului forului județean este ca acestea să fie încheiate și să se ajungă la un consens, acesta fiind cel de adoptare a unei ordonanțe prin care să scadă valoarea facturilor la lumină și gaze: „Nu toată lumea a semnat contracte (reprezentanții instituțiilor n.r.), cei care au fost avantajați de semnarea unor contract noi au făcut acest lucru, cei care au negociat, au mers pe ele. Așa cum am spus, nu vreau să dau declarații în avans, pentru că lucrurile evoluează, sunt în dinamică. Eu sper ca discuțiile în cadrul Coaliției să fie finalizate și ordonanța în ceea ce privește plafonarea prețurilor la energie și gaze și să fie dată, pentru că altfel nu vom ști. (…) Când semnezi un contract, furnizorul nu își ia angajamentul că îți va furniza energie la prețul din contract. Aștept această ordonanță cu mare interes”, a mai precizat președintele CJ Olt.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți