10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

COVID-19 în Olt. Cursuri în online la trei unități școlare, activitate suspendată în 48 de clase

- Advertisement -

Din datele centralizate de inspectoratele școlare județene din țară și remise vineri, 28 ianuarie, Ministerului Educației, în județul Olt sunt trei unități de învățământ cu personalitate juridică sau structuri (0,61% din numărul total n.r.) și 48 de clase sau grupe care funcționează în sistem online.

Motivul pentru care acestea își desfășoară activitatea în sistem online nu este doar din cauza faptul că sunt elevi și preșcolari, dar și persoane angajate în sistemul de de învățământ preuniversitar pozitive la virusul SARS-CoV-2, ci și a faptului că unele dintre acestea sunt în plin proces de reabilitare.

La momentul raportării, respectiv vineri, situația epidemiologică în județul Olt se prezintă astfel: 249 de elevi și preșcolar sunt pozitivi la infecția COVID-19, dar și 70 de profesori, personal nedidactic și personal auxiliar pozitivi la COVID.

Potrivit datelor Inspectoratului Școlar Județean Olt, cele trei instituții școlare care au activitatea în online sunt Grădinița cu Program Normal Nr. 2 Balș, Liceul Tehnologic „Danubius” Corabia și Grădinița cu Program Normal din satul Dumitrești, comuna Verguleasa.

Deși aceasta nu apare în tabelul oficial remis de Ministerul Educației, potrivit profesorului Victor Iacobescu, șeful învățământului oltean, la acestea se adaugă de luni, 31 ianuarie și Școala Gimnazială „George Poboran” din municipiul Slatina. Timp de cinci zile, respectiv până pe 4 februarie, aceasta va funcționa în sistem online, motivul fiind că aici sunt patru cadre nedidactice, care erau vaccinate împotriva Coronavirusului, testate pozitiv și nu are cine să asigure curățenia și dezinfectarea. Consiliul de Administrație al școlii a decis astfel suspendarea cursurilor cu prezența fizică pentru o săptămână, acestea făcându-se în online, pe platforma instituției de învățământ slătinene.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți