8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Trei elevi cu rezultat pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2, după testele PCR efectuate în laborator. O școală în online, pentru cinci zile

- Advertisement -

După ce joi au avut rezultat pozitiv la testele rapide antigen pe bază de salivă, celor opt elevi de la patru instituții de învățământ le-au fost prelevate probe de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt, în vederea efectuării de teste RealTime-PCR în laborator. Potrivit profesorului Victor Iacobescu, trei dintre cursanți au avut rezultat pozitiv și la acest test fiind confirmați cu COVID-19, în timp ce în cazul celorlalți cinci acestea au fost infirmate. Pentru cinci zile, deoarece sunt patru cadre nedidactice pozitive și nu are cine să facă curățenie și dezinfecție, toată Școala „George Poboran” din Slatina va fi în online.

Elevii cu rezultat pozitiv și la testul efectuat în laborator sunt cei doi copii de la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Corabia, dar și un cursant din cei doi de la Școala Gimnazială „Mihail Drumeș” din Balș, care joi au avut rezultat pozitiv la depistarea noului Coronavirus, la testele rapide.

În cazul celorlalți cinci cu rezultate pozitive la testele de salivă, acestea au fost infirmate de rezultatul la testele RT-PCR, iar aceștia sunt: unul de la școala din Balș, trei de la Școala Gimnazială Vlădila și unul de la Școala Gimnazială din satul Mărgăritești, comuna Voineasa.

În cazul celor trei elevi pozitiv și la PCR, aceștia vor urma cursurile în online, în timp ce ceilalți cinci vor face ore prezentându-se fizic la acestea.

Cursuri suspendate la Școala „George Poboran” din Slatina, săptămâna viitoare

O situație alarmantă este și la nivelul mai multor unități școlare oltene din județul Olt, unde zeci de clase fac cursuri în sistem online, având în vedere că în acestea sunt cel puțin trei elevi pozitivi la virusul SARS-CoV-2. Aici amintim cele opt clase de gimnaziu de la Școala „Ștefan Portopopescu” Slatina, așa cum declara joi șeful învățământului oltean, dar și toate clasele de la Școala Gimnazială „George Poboran” Slatina.

Această a doua școală va fi în perioada 31 ianuarie – 4 februarie în online, motivul fiind că aici sunt patru cadre nedidactice, care erau vaccinate, testate pozitiv și nu are cine să asigure curățenia și dezinfectarea. Consiliul de Administrație al școlii a decis astfel suspendarea cursurilor cu prezența fizică pentru o săptămână, acestea făcându-se în online, pe platforma instituției de învățământ slătinene.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți