Ceasuri, tuburi și bile pentru arme tip airsoft, telefoane mobile și un laptop, printre bunurile găsite la perchezițiile din Drăgănești și Dăneasa

42 de percheziții domiciliare au fost efectuate sâmbătă la persoane fizice și juridice de etnie romă, din Drăgănești Olt și Dăneasa, suspecte de evaziune fiscală, furt și tăinuire. Ceasuri, tuburi cu aer comprimat și bile pentru arme tip airsoft, telefoane mobile și un laptop s-au aflat printre bunurile găsite în urma descinderilor efectuate în cele două localități. Șase persoane au fost ridicate de oamenii legii și duse la Poliție, pentru a da declarații cu privire la acuzațiile care le sunt aduse.

„În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate, mai multe documente și bunuri de interes operativ, precum documente de evidență contabilă, două cutii cu 17 ceasuri de diferite brand-uri, patru tuburi cu aer comprimat și bile ce ar putea fi folosite pentru armă tip airsoft, 11 telefoane mobile, un laptop, patru butelii de culoare verde – tip freon și mai multe scule și unelte electrice”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

La sediul Poliției Olt au fost conduse, în vederea audierii, patru persoane, iar la sediul Poliției municipiului Caracal au fost duse două persoane, fiind continuate cercetările. Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii faptelor este de aproape 500.000 de lei. „Pentru infracțiunile de evaziune fiscală, prejudiciul este de 440.000 de lei, iar pentru infracțiunile contra patrimoniului prejudiciul este de 35.000 de lei”, a mai spus reprezentantul IPJ Olt.

Peste 100 de polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul de Investigații Criminale și Poliției municipiului Caracal din cadrul IPJ, împreună cu 25 de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt și peste 40 de jandarmi ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt și Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova au participat la descinderile din Drăgănești și Dăneasa, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Totodată, acțiunea a beneficiat și de sprijinul Gărzii de Mediu Olt, instituție care a sancționat contravențional unul dintre operatorii economici vizați de percheziții, dispunând, ca măsură complementară, suspendarea activității.

Perchezițiile domiciliare s-au desfășurat sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt și Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în dosare penale instrumentate la nivelul celor trei structuri de poliție.

„În cauzele penale instrumentate de polițiști de investigare a criminalității economice, două persoane, în calitate de administratori a două societăți comerciale, sunt bănuite că în perioada anilor 2014 – 2018, ar fi înregistrat în evidența contabilă achiziții fictive de la mai mulți furnizori, diminuându-și astfel obligațiile de plata la bugetul statului. În altă cauză penală, trei persoane sunt bănuite că în cursul anului 2021 ar fi colectat, transportat și comercializat, în repetate rânduri, deșeuri feroase, fără a deține documente de proveniență, iar în alte situații, aceștia ar fi folosit avize de însoțire a mărfii, aparținând mai multor societăți comerciale, fără a fi declarate organelor fiscale. În cauzele penale instrumentate de polițiștii de investigații criminale, mai multe persoane sunt bănuite că în perioada martie 2021 – prezent, ar fi săvârșit mai multe furturi, în străinătate, iar bunurile ar fi fost aduse în țară, unde ar fi fost vândute altor persoane. De asemenea, alte persoane sunt bănuite că în perioada iulie – decembrie 2021, ar fi săvârșit mai multe furturi, în municipiul Caracal”, a precizat Ionuț Vasiloaica de la Poliția Olt.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<