14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

VIDEO. Peste 40 de descinderi la romi din Drăgănești Olt și Dăneasa, bănuiți de evaziune fiscală, furt și tăinure

- Advertisement -

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt, respectiv ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul de Investigații Criminale și Poliției Municipiului Caracal, au efectuat sâmbătă dimineață 42 de percheziții domiciliare în orașul Drăgănești Olt și comuna Dăneasa, la persoane fizice și juridice, de etnie romă, bănuite de evaziune fiscală, furt și tăinuire. În total, peste 100 de polițiști, 25 de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt și peste 40 de jandarmi ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt și Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova au participat la acestea, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Descinderile s-au desfășurat sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt și Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în dosare penale instrumentate la nivelul celor trei structuri de poliție.

„În cauzele penale instrumentate de polițiști de investigare a criminalității economice, două persoane, în calitate de administratori a două societăți comerciale, sunt bănuite că în perioada anilor 2014 – 2018, ar fi înregistrat în evidența contabilă achiziții fictive de la mai mulți furnizori, diminuându-și astfel obligațiile de plata la bugetul statului”, declară Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

În altă cauză penală, potrivit sursei citate, trei persoane sunt bănuite că în cursul anului 2021 ar fi colectat, transportat și comercializat, în repetate rânduri, deșeuri feroase, fără a deține documente de proveniență, iar în alte situații, aceștia ar fi folosit avize de însoțire a mărfii, aparținând mai multor societăți comerciale, fără a fi declarate organelor fiscale.

„În cauzele penale instrumentate de polițiștii de investigații criminale, mai multe persoane sunt bănuite că în perioada martie 2021 – prezent, ar fi săvârșit mai multe furturi, în străinătate, iar bunurile ar fi fost aduse în țară, unde ar fi fost vândute altor persoane. De asemenea, alte persoane sunt bănuite că în perioada iulie – decembrie 2021, ar fi săvârșit mai multe furturi, în municipiul Caracal”, mai spune reprezentantul IPJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți