19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Acoperișul și două camere de locuit ale unei case din Priseaca s-au făcut scrum în urma unui incendiu

- Advertisement -

Un incendiu a izbucnit, duminică seara, la o locuință din comuna Priseaca, pentru stingerea acestuia intervenind la fața locului pompierii  Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere.

Alarma s-a dat undeva după ora 19:00 a zilei de duminică, la sosirea echipajelor de salvatori, incendiul manifestându-se la acoperișul casei și la bunurile dintr-o cameră de locuit. În scurt timp, focul a afectat și o a două încăpere a locuinței și, din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești.

„Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ două ore. În urma incendiului au ars acoperișul casei, formată din patru camere și bunurile din două camere de locuit”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

În urma cercetărilor efectuate, pompierii au stabilit ca și cauză probabilă a izbucnirii incendiului un scurtcircuit electric, produs la un conducător defect sau cu improvizații.

Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente, pompierii reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor provocate de instalațiile electrice cu defecţiuni sau cu improvizații: nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii; nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat; nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți