Gârcov: Aproape 70 de hectare de vegetație, lăstăriș și păpuriș din Lunca Dunării, mistuite de un incendiu puternic

Mai bine de șase ore au acționat, sâmbătă, echipajele de pompieri din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență Olt și Teleorman, pentru stingerea unui izbucnit la vegetație uscată, lăstăriș și păpuriș, în Lunca Dunării, pe raza localității Gârcov. Aproape 70 de hectare s-au făcut scrum, la intervenție participând și pompierii de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Islaz din Teleorman. În total, la fața locului au fost aproximativ 30 de pompieri, voluntari, cu cinci autospeciale de stingere și două autospeciale pentru primă intervenție.

Incendiul puternic a fost anunțat la nivelul ISU Teleorman în după-amiaza zilei de sâmbătă, în jurul orei 14:30, fiind lichidat în totalitate undeva în jurul orei 22:00. Din fericire, au fost mistuite de flăcări doar cele aproximativ 70 de hectare vegetație, lăstăriș și păuriș din Lunca Dunării, fără a mai fi înregistrate și alte pagube.

„Misiunea a fost îngreunată de vântul puternic și de faptul accesul foarte dificil al autospecialelor în zona de manifestare a incendiului. În urma incendiului au ars aproximativ 70 de hectare de vegetație uscată, lăstăriș și păpuriș”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Pompierii reamintesc cetățenilor faptul că arderea vegetației uscate este interzisă, singura excepție fiind carantina fitosanitară, stabilită de autoritățile competente!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<