22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Aproape 80 de șoferi au rămas fără permis, pentru depășirea vitezei. Unul conducea cu 131 de km/h pe DN 65 – E 574, la Negreni

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri ai Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat în sistem integrat, în week-end, pe drumurile publice din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind legislația în vigoare. 98 de șoferi au rămas fără permisul auto, iar aproape 80 dintre ei pentru că au apăsat prea tare pedala de accelerație. Unul a fost depistat pe Drumul Național (DN) 65 – European (E) 574, în satul Negreni al orașului Scornicești, având o viteză de 131 de kilometri pe oră, acesta fiind și amendat.  

Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, a declarat că în cadrul activităților desfășurate în perioada 28 – 30 ianuarie, au fost aplicate 620 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 157.905 lei.

„Dintre acestea, 177 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 118 pentru nefolosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranță omologate și 325 pentru alte abateri. Totodată, au fost reținute 98 de permise de conducere, dintre care 79 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, șapte pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice și 12 pentru alte abateri, fiind retrase și 25 de certificate de înmatriculare”, a spus reprezentantul IPJ.

În week-end, în trafic, polițiștii au constatat și 12 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cinci fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat și șapte pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Amendat și lăsat pieton pentru următoarele trei luni

Duminică, în jurul orei 17:00, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat pe DN 65 – E 574, în localitatea Negreni, un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 131 de km/h, pe un sector de drum unde limita maximă de viteză este de 50 de km/h. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.

Erau fără permis, iar unul mai era și în stare de ebrietate

Alți doi conducători auto conduceau fără a avea permis, iar unul dintre ei mai era și în stare de ebrietate.

Polițistii Poliției orașului Balș au prins, în noaptea de vineri spre sâmbătă, un bărbat, de 29 de ani, în timp ce conducea un autoturism, în comuna Morunglav, fără a deține permis de conducere. Pe numele său s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Și în noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Scornicești, au depistat un bărbat, în vârstă de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism, în comuna Colonești, fără a deține permis de conducere și având o concentrație alcoolică de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și acesta s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți