2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Biroul pentru Imigrări: Peste 1.500 de străini din opt țări au stat în județul Olt, anul trecut

- Advertisement -

Polițiștii Biroului pentru Imigrări Olt au asigurat în anul 2021 managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru aproape 1.500 de persoane, cetățeni din state terțe și europeni, cei mai mulți dintre străini fiind din Vietnam, Turcia, India, Nepal, Republica Moldova, Italia, Germania şi Spania.

„Activitatea polițiștilor din cadrul Biroului pentru Imigrări al județului Olt s-a desfășurat pe parcursul anului 2021 în conformitate cu atribuțiile conferite de legislația în vigoare pe linie de migrație și luând în considerare dispozițiile legale, recomandările și măsurile emise de prevenire şi limitare a răspândirii infectării cu coronavirus (COVID-19)”, potrivit unui comunicat de presă remis de Biroul pentru Imigrări al județului Olt al Inspectoratului General pentru Imigrări.

Potrivit informațiilor oficiale, în ceea ce privește dreptul de ședere/rezidență pe teritoriul României, poliţiştii de imigrări au asigurat anul trecut managementul șederii și rezidenței pentru 1.485 de persoane, dintre care 1.126 străini din state terțe, cei mai mulți din Vietnam, Turcia, India, Nepal, Republica Moldova, și 359 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Germania şi Spania.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt angajarea în muncă și reîntregirea familiei.

„Ca urmare a aprobării dreptului de ședere au fost emise 650 permise de ședere, dintre care 632 pentru ședere temporară și 18 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 47 certificate de înregistrare și 7 cărți de rezidență permanentă pentru cetățenii Uniunii Europene/SEE/CH. În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 1.407 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 1.239 avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detașați, 168 cereri fiind respinse”, se mai arată în comunicat.

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, Biroul pentru Imigrări a organizat 26 de acțiuni cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați 18 străini în situații ilegale. Pentru unul dintre cetățenii străini s-a emis o decizie de returnare de pe teritoriul României, iar ceilalți îndeplineau condițiile și au fost puși în legalitate.

Totodată, oamenii legii din Olt au aplicat 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.200 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, și a prevederilor OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

„Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță al cetățeanului”, mai transmit polițiștii de imigrări.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți