19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Mai mulți elevi olteni, test rapid pozitiv la virusul SARS-CoV-2. Și o învățătoare de la Brebeni este confirmată

- Advertisement -

S-au efectuat din nou teste rapide antigen pe bază de salivă, pentru determinarea infecției cu noul Coronavirus, în rândul elevilor, iar mai mulți dintre aceștia au avut rezultat pozitiv. Profesorul Victor Iacobescu, șeful Inspectoratului Școlar Județean Olt, a declarat că în primele ore ale dimineții de luni au avut rezultate pozitive la testele de salivă 12 elevi, însă confirmată cu virusul SARS-CoV-2 este și o învățătoare de la o școală din comuna Brebeni.

Elevii pozitivi la COVID-19 sunt de la unități de învățământ din comunele Redea, Iancu Jianu, Vitomirești, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Slatina, Școala Nr. 1 Slatina, Școala Gimnazială Nr. 3, Liceul cu Program Sportiv Slatina, o școală din cartierul Comani al orașului Drăgănești Olt, Școala Gimnazială Nr. 2 Caracal, unde este câte un caz, și Școala Gimnazială din comuna Vlădila, unde sunt trei cazuri.

Tuturor acestora specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt le vor preleva probe care se vor lucra în laborator, în vederea efectuării testelor PCR.

Și la finalul săpătămânii trecute au fost efectuate teste de salivă în rândul preșcolarilor și elevilor din instituțiile școlare oltene, în urma acestora opt rezultate fiind pozitive. Însă, în urma testelor de laborator, doar trei au fost pozitive – doi elevi de la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Corabia și unul de la Școala Gimnazială „Mihail Drumeș” din Balș. Restul de cinci ale cursanților de la Școala „Mihail Drumeș” Balș – unu, Școala Gimnazială Vlădila – trei și Școala Gimnazială din satul Mărgăritești, comuna Voineasa – unul au fost infirmate.

Din datele centralizate la sfârșitul săptămânii trecute de ISJ, ce au fost remise Ministerului Educației, în județul Olt erau la data de 28 ianuarie nu mai puțin de 249 de elevi și preșcolari, precum și 70 de profesori sau personal auxiliar din unitățile de învățământ confirmați cu virusul SARS-CoV-2. În 48 de clase cursurile cu prezență fizică au fost suspendate, cursurile integrale în sistem online fiind la Liceul Tehnologic „Danubius” Corabia, Grădinița cu Program Normal Nr. 2 Balș și Grădinița cu Program Normal din satul Dumitrești, comuna Verguleasa. La acestea se adaugă de luni, 31 ianuarie, și Școala Gimnazială „George Poboran” din municipiul Slatina. Timp de cinci zile, respectiv până pe 4 februarie, aceasta va funcționa în sistem online pe platforma instituției de învățământ, motivul fiind că aici sunt patru cadre nedidactice, care erau vaccinate anti COVID, testate pozitiv și nu are cine să asigure curățenia și dezinfectarea.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți