8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

5 idei și sfaturi practice pentru amenajarea terasei

- Advertisement -

Locuința ta poate deveni mai frumoasă și mai primitoare dacă te ocupi de amenajarea terasei. Nu neglija spațiul exterior de tip balcon deschis pe care îl ai în prelungirea livingului, a bucătăriei sau a dormitorului. Indiferent de dimensiuni, aceste locuri îți oferă posibilitatea de a crea o zonă de relaxare așa cum îți dorești. Iată câteva idei și sfaturi practice pentru terasă la vilă sau terasă la bloc:

Înlocuiește ușile vechi cu uși culisante de mari dimensiuni

Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când începi amenajarea terasei este să alegi uși culisante de mari dimensiuni, ca să ai mai multă lumină naturală și să pui în valoare spațiul exterior pe care îl ai la dispoziție.

Este foarte important cum alegi ușa pentru terasă, ca să realizezi o trecere frumoasă între interiorul casei și suprafața aflată în aer liber. Optează pentru uși largi, generoase, pe dimensiunile unui perete întreg. Pentru uși culisante cu tâmplărie PVC de culoare albă poți să alegi modele de până la 6,5 x 2,90 m.

Pe timp de vară, deschizi ușile și obții o prelungire a livingului sau a bucătăriei, depinde unde este amplasată terasa. Astfel aerisești mai ușor casa, poți să gătești afară și să  organizezi petreceri în aer liber. Ai la dispoziție profile PVC pentru uși de terasă care îți asigură confort termic, izolație superioară, siguranță în utilizare și manevrabilitate ușoară.

Alege mobilă de terasă modernă și comodă

Ia în considerare pentru amenajarea terasei alegerea unor piese de mobilier de exterior, de exemplu mese și scaune din ratan, răchită, plastic sau fier forjat. Decorează-le cu perne asortate și adaugă elemente exotice, precum un balansoar, un baldachin sau perne puf, ca să te simți ca în vacanță la tine pe terasă.

Optează pentru canapele și fotolii de exterior cu tapițerie din țesături naturale, cu rezistență UV și protecție bacteriană de lungă durată, ca să nu se decoloreze de la soare, să nu se strice din cauza umidității și să nu se încălzească prea tare când sunt temperaturi ridicate.

Instalează corpuri de iluminat de exterior

Dacă vrei să pui în valoare frumusețea terasei, alege corpuri de iluminat pentru exterior: spoturi, aplice, globuri, felinare, lampadare, ghirlande și lanțuri luminoase, corpuri de iluminat solare. Combină lumina albă cu cea colorată, ca să te bucuri de seri agreabile, iar petrecerile pe care le organizezi în aer liber să aibă o atmosferă festivă.

O variantă interesantă este iluminatul din podea, care creează intimitate, este economic și permite utilizarea localizată. Ai la dispoziție o gamă largă de spoturi încastrate, lămpi de pardoseală, panouri led ș.a.

Amenajează un spațiu pentru grătar 

Dacă ai loc destul pe terasă, o idee bună este să amenajezi un spațiu pentru grătar, ca să pregătești cele mai bune mese în familie. Scapi de fum și miros în bucătărie, iar gustul fripturilor și al legumelor coapte este mai bun atunci când le prepari proaspete,  pe grătar.

Poți să construiești un cuptor de cărămidă, să cumperi un grill electric sau un grătar cu gaz. În funcție de stilul de amenajare pe care l-ai ales pentru terasă, grătarul poate fi rustic, modern, minimalist sau oriental.

Decorează terasa cu plante și flori

Atmosfera de pe terasă este mai plăcută atunci când pui ghivece și jardiniere cu plante și flori. Culorile lor vesele vor transforma balconul tău într-o mică grădină botanică, perfectă pentru clipele de relaxare.  

Ai la dispoziție o gamă largă de plante ornamentale, așa că poți alege ceea ce îți place, în funcție de culorile mobilierului și ale pardoselii. Apelează la specialiștii în horticultură și peisagistică, pentru a combina soiuri de plante perene și exotice, astfel încât să ai o mică grădină pe terasă, în price anotimp. 

Ia în considerare aceste idei și sfaturi practice pentru amenajarea terasei și bucură-te de confort în aer liber alături de cei dragi. 

Sursa foto: Shutterstock – Imaginea poate fi descărcată de aici

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți