10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cele mai importante investitii necesare intr-un cabinet medical

- Advertisement -

Daca activezi in domeniul medical si ai decis sa-ti deschizi un cabinet pe cont propriu, cu siguranta dai dovada de spirit antreprenorial ridicat. Beneficiile unei astfel de initiative, pe masura eforturilor depuse, se vor vedea cu siguranta in scurt timp. 

Ca sa deschizi un cabinet medical va trebui sa ai in vedere, inca de la inceput, principalele tipuri de investitii necesare aici. In acest fel te vei putea decide care este cea mai potrivita modalitate de finantare pe care o vei aborda.

Am sumarizat mai jos cele mai importante investitii pe care va trebui sa le ai in vedere in scopul deschiderii unui cabinet medical. 

Mobilierul si aparatura medicala

Cele mai importante, si probabil cele mai costisitoare investitii pe care va trebui sa le faci in viitorul cabinet medical sunt legate in principal de aparatura necesara aici. In functie de specializarea pe care o vei pune in practica la cabinet vei avea nevoie de aparatura si echipamente specifice. 

In plus, nu uita ca pentru o afacere de succes si este nevoie sa investesti, ocazional si in ultimele tehnologii aparute in domeniul in care activezi, pentru a te bucura de rezultate profesionale de exceptie.

Daca ai in plan deschiderea unui cabinet de medic de familie, probabil iti vei dori sa investesti in amenajarea spatiului pentru a crea un cadru cat mai primitor pentru viitorii tai pacienti. In schimb, un cabinet stomatologic trebuie prevazut cu mobilier specific, mai exact unit-ul dentar, fotoliul, scaunul medicului si al asistentului, plus alte corpuri mobile. 

Instrumentarul folosit in cabinet

Tipul de instrumentar folosit in cabinetul medical depinde, la fel, de specializarea careia i te vei dedica. Lista cu instrumentarul specific necesar unui cabinet medical este cuprinsa în Ordinul nr. 153/2003 al Ministerului Sanatatii si Familiei pentru aprobarea Normelor metodologice privind infiintarea, organizarea si functionarea cabinetelor medicale, publicata în MO partea I nr. 353 din 23 mai 2003, cu modificarile și completarile ulterioare. 

In plus, trebuie sa ai in vedere ca in noile conditii de functionare a activitatii medicale survenite ca urmare a pandemiei, este nevoie de anumite echipamente suplimentare, necesare personalului care examineaza sau acorda ingrijiri pacientilor suspecti sau confirmati cu Covid-19. De exemplu, vei avea nevoie de un uscator de maini cu senzor, util pentru igienizarea mai frecventa a mainilor, inainte si dupa consultul fiecarui pacient din cabinet.

Consumabilele necesare

Pentru buna desfasurare a activitatii din cabinetul medical este nevoie si de anumite consumabile sau articole de unica folosinta, pe langa aparatura si instrumentarul specific activitatii desfasurate. Printre acestea se numara:

  • Halate de unica folosinta, necesare nu doar medicilor sau asistentelor, ci zi, ocazional, pacientilor;
  • Manusi necesare pentru protectia mainilor de substante toxice, dar si pentru a impiedica raspindirea microbilor;
  • Botosei de unica folosinta, necesari personalului medical si pacientilor;
  • Masti de protectie pentru medici, asistente, personalul auxiliar si pentru pacienti;
  • Produse profesionale de igienă și curățenie, de exemplu dispensere de hartie acoperitoare de WC;
  • Obiectele de birotica.

Tine cont de faptul ca o dotare minima cu aparatura, instrumentarul si consumabilele specifice reprezinta una din conditiile esentiale pentru ca viitorul cabinet sa primeasca avizul de functionare din partea Colegiului Medicilor din Romania. Elaboreaza un plan detaliat, pentru a asigura inca de la inceput toate elementele necesare unei afaceri de succes din domeniul medical.

Sursă foto: https://www.freepik.com/free-photo/empty-stomatology-orthodontist-hospital-cabinet-with-nobody-it_17061873.htm

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți