15.2 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

Cum alegi o carte de dezvoltare personală potrivită pentru tine

- Advertisement -

Cărțile de dezvoltare personală oferă numeroase sfaturi, trucuri și informații utile pentru creșterea ta mentală, fizică, spirituală și socială, de aceea sunt atât de râvnite în perioada contemporană. Cu toate acestea, cum știi că ai făcut alegerea bună? Cum știi dacă ai ales cartea de care ai într-adevăr nevoie?

În funcție de pasiunile și aptitudinile tale, află cum poți alege cea mai bună carte pentru dezvoltarea personală care să îți ofere întocmai sfaturile practice și recomandările necesare pentru hobby-urile și dorințele tale!

Schimbarea obiceiurilor

Dacă te simți copleșit/ă de toate atracțiile și viciile care te înconjoară și încerci de fiecare dată să pui un „stop” în fața acestora, însă fără succes, atunci cu siguranță ai nevoie de un ghid practic care să te ajute să renunți la obiceiurile care te încetinesc, care te țin pe loc și nu te ajută să-ți găsești calea.

  • Cartea „Distruge-ți obiceiurile nocive”Joe Dispenza – te încurajează și te învață cum să renunți la obiceiurile care au un impact negativ asupra vieții tale mentale, sociale și sentimentale. Un om se poate schimba atâta timp cât își dorește acest lucru și muncește pentru a deveni mai bun, mai sănătos.

Creșterea rețelei sociale

În prezent este destul de dificil pentru foarte multe persoane să creeze legături de prietenie cu persoane noi, astfel încât acest lucru îi inhibă și le oferă o stare de anxietate și de neîncredere atunci când reușesc să discute cu oameni pe care nu i-au mai întâlnit. 

  • Cartea „Secretele succesului” Dale Carnegie – te învață cum să îți faci prieteni și cum să devii o persoană influentă. Atunci când ai aceste două criterii la îndemână, îți va fi ușor să reușești pe cale profesională deoarece ai cunoștințe care te susțin, dar și capacitatea de a-ți proiecta clar și corespunzător ideile.

Dezvoltarea emoțională 

Dacă simți că te regăsești într-un impas emoțional, atunci cu siguranță ai nevoie de îndrumări care să te readucă pe calea cea bună și pe drumul pe care ești menit să mergi. Se întâmplă frecvent ca oamenii să se rătăcească din cauza emoțiilor și stărilor afective foarte puternice, de aceea este esențial ca fiecare dintre aceștia să găsească îndrumare în viața lor!

  • Cartea „Inteligența emoțională” Daniel Goleman – te ajută să îți înțelegi sentimentele. Goleman a introdus în psihologie o analiză nouă și importantă asupra modului în care emoțiile influențează dezvoltarea personalității umane.

Dezvoltarea vieții de cuplu

Parteneriatul într-un cuplu nu este întotdeauna egal, într-unele relații femeia oferă mai mult, pe când în altele nu este deloc implicată. Asemeni acesteia, bărbatul se poate comporta asemănător: fie implicat, fie pasiv. Este important ca fiecare relație să aibă o bază solidă, care denotă respect, loialitate, încredere și iubire.

  • Cartea „Vorbește-mi, am atâtea să-ți spun”Jacques Salomé – este dedicată partenerilor de cuplu care au nevoie de timp pentru a-și redobândi individualitatea în interiorul relației. Autorul te ajută să înțelegi de ce, la un moment dat, fiecare partener are nevoie de un repaus, de o distanțare și de un spațiu de negociere.

Înțelegerea limbajului trupului

Atât în relațiile cu ceilalți, dar și în cele intrapersonale, vei descoperi că folosești limbajul trupului mai mult decât cel verbal, iar fiecare gest în parte semnifică o atitudine sau o stare ce poate fi interpretată corect sau eronat de persoanele din jurul tău.

  • Cartea „Manualul limbajului trupului” Allan & Barbara Pease – îți pune la dispoziție un manuscris complet ce conține toate secretele limbajului corporal pentru ca tu să înțelegi ceea ce îți comunică cei din jurul tău, dar și corpul tău în relație cu aceștia.

Cărțile de dezvoltare personală îți vor oferi un plus de energie și de încredere, însă este important să ai în vedere toate sfaturile oferite și să le pui în practică pe cele care rezonează cu activitățile și personalitatea ta! Nu trebuie să te simți copleșit/ă de noile informații, ci realizează-le pe fiecare treptat, iar în scurt timp vei vedea cât de mult ai progresat!

Sursă foto: https://www.pexels.com/photo/person-lying-down-on-sofa-reading-a-book-4866041/

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți