10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Școala „Constantin Brâncoveanu” Slatina, singura unitate de învățământ din județ acreditată Erasmus+

- Advertisement -

Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” din municipiul Slatina anunță că a depus proiect de acreditatre Erasmus+ la jumătatea lunii octombrie a anului trecut, instituția primind răspuns favorabil în luna ianuarie 2022. Aceasta este singura școală gimnazială din județ acreditată, în perioada 2022 – 2027 toate cadrele didactice și auxiliare urmând a participa la cursuri de perfecționare în străinătate pentru creșterea calității predării și învățării.

„Acreditarea a permis școlii noastre să stabilească obiective pe termen lung pe care le va atinge prin participare la cursuri finanțate din fonduri europene. Suntem bucuroși să anunțăm că astfel devenim parteneri de încredere în Programe Comunitatre în Domeniul Educației și Formării Profesionale, prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. Am răspuns la apelul lansat de agenție deoarece suntem conștienți de cât de important este ca angajații școlii să dețină acele cunoștințe, aptitudini și competențe necesare în condițiile unei societăți aflată în continuă schimbare. În cadrul Comisiei de proiecte europene au fost  indentificate nevoile angajaților și s-a elaborat un plan de dezvoltare europeană a școlii”, se arată într-un comunicat remis de reprezentanții instituției de învățământ slătinene.

Sursa citată mai arată că proiectul aprobat urmărește depășirea barierei lingvistice și cea a digitalizării, promovarea educației incluzive și a competențelor transversale, îmbunătățirea cunoștințelor pentru dezvoltare durabilă și lupta împotriva schimbărilor climatice, implementarea metodelor de învățare coerentă, utilizând aplicații din lumea reală (STEM).

„Competențele însușite de participanții la cursurile de formare vor dezvolta calitatea resurselor umane ale instituției, beneficiari direcți fiind elevii care învață în școala noastră. De asemenea,  rezultatele învățării vor fi incluse în toate domeniile: resurse umane, relații comunitare, curriculum și management instituțional. Toate aceste demersuri vor duce la îmbunătățirea ofertei educaționale a școlii prin elaborarea unui curriculum actualizat la nivel european, aducând un plus valoare unității în comunitatea locală”, se mai precizează în comunicat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți