16.2 C
Slatina
joi,23 mai,2024

Ultimele Articole

Se depun din nou cereri pentru acordarea tichetelor sociale de Paște, acordate de Primăria Slatina

- Advertisement -

Primăria Slatina anunță că a demarat cel de-al 12-lea sezon de depunere cereri pentru acordarea de tichete sociale care vor fi distribuite cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște 2022. În acest sens se vor menține cele zece puncte de pe raza municipiului amenajate inițial, puncte unde se vor putea depune cererile începând de marți, 1 februarie, și până pe data de 28 februarie.

Beneficiari ai acestei măsuri sunt: persoane cu handicap grav sau accentuat; pensionari, fără a se ține seama de vârstă și tipul de pensie, dar ale căror drepturi obținute din pensie sau, după caz, din pensii și/sau venituri nete cumulate, sunt cel mult egale cu 1.200 lei pe lună.

„Acordarea tichetelor sociale se va face pe bază de cerere scrisă (tip) distribuită gratuit, însoțită de fotocopii ale următoarelor documente: pentru pensionari: documente din care să rezulte apartenența la categoria de pensionar, respectiv cupon/decizie pensie din luna curentă sau cel mult luna anterioară depunerii cererii;  act de identitate al solicitantului, care poate fi beneficiarul sau reprezentantul legal al acestuia, caz în care se vor depune documente din care rezulta calitatea de reprezentant legal; act de identitate al beneficiarului în condițiile în care persoana beneficiară este diferită de persoana solicitantă; pentru persoanele cu handicap grav/accentuat:  documente din care să rezulte apartenența la categoria de persoană cu dizabilități, respectiv certificatul de încadrare în grad de handicap grav/accentuat; act de identitate al solicitantului, care poate fi beneficiarul sau reprezentantul legal al acestuia, caz în care se vor depune documente din care rezulta calitatea de reprezentant legal;  act de identitate al beneficiarului în condițiile în care persoana beneficiară este diferită de persoana solicitantă”, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Slatina.

Tichetele sociale, în valoare de 100 lei, respectiv zece tichete în cuantum de 10 lei fiecare, vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de produse alimentare, produse de curățenie și igienă corporală sau a locuinței, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Autoritățile locale reamintesc că aceste tichete sociale se acordă de două ori pe an: cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și de Paște. Tichetele de 100 lei pe sărbătoare pentru fiecare beneficiar vor fi primite de beneficiari direct la domiciliu, prin intermediul Poștei Române.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetățenilor, cele zece puncte de lucru unde se distribuie și se primesc cereri pentru acordarea tichetelor sociale sunt amenajate în următoarele locații: Primăria municipiului Slatina – două puncte de primire: sediul central din strada Mihail Kogălniceanu, nr. 1, și Direcția Generală Economică din strada Toamnei, nr. 6, Direcția de Asistență Socială Slatina – trei puncte de primire: sediu central din strada Frații Buzești, nr. 6, Centrul Comunitar de Asistență Medico-Socială din strada Nicolae Bălcescu, nr. 22, Clubul Pensionarilor din strada Victoriei, Direcția Administrare Patrimoniu – un punct de primire pe strada Unirii, nr. 2 B, Centrul „Complex servicii pentru persoane adulte cu dizabilități și alte persoane aflate în situații de nevoie Slatina” al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt – un punct de primire în strada Centura Basarabilor (Progresul); Compania de Apă Olt – două puncte de primire: casieria sediu central din strada Artileriei, nr. 2, și casieria Dispecerat din strada Textilistului; Loctrans – un punct de primire în casieria din bulevardul A. I. Cuza.

„Cererea pentru acordarea tichetelor sociale va fi disponibilă gratuit la cele zece puncte publice mai sus-menționate, dar ea poate fi descărcată direct și de pe site-ul Primăriei Slatina – www.primariaslatina.ro și transmisă totodată on-line cu condiția ca, odată cu solicitarea, să fie expediate şi documentele prevăzute mai sus, la adresa office@das-slatina.ro”, se mai arată în comunicatul remis de primărie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți