4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Top 5 cele mai populare jocuri de cărți

- Advertisement -

Jocurile de noroc sunt activități care aduc relaxare rapid. Unele dintre cele mai populare se bazează pe pachete de cărți. Există sute de jocuri de cărți, cu diferite variante. Cărțile au apărut în China, în secolul al IX-lea e.n. De acolo s-au răspândit în Orientul Mijlociu și apoi au ajuns și în Europa. Francezii sunt cei care le-au dat forma și simbolurile pe care le cunoaștem astăzi. Fiecare epocă a avut alte jocuri de cărți populare, iar unele dintre cele care încântau mii de oameni acum câteva secole au dispărut. De exemplu, nimeni nu mai știe stos, jocul pe care personajele lui Caragiale îl practicau cu pasiune. În prezent, oamenii preferă alte jocuri, pe care te invităm să le descoperi în continuare, în ordinea popularității.

Poker

Fără îndoială, pokerul este cel mai popular joc al momentului, atât în offline, cât și pe internet. Există bonusuri Slotv care atrag jucătorii online. Este important să verifici regulamentul ofertelor înainte de a le accesa, pentru a cunoaște exact care sunt condițiile și costurile care intră în răspunderea ta. Istoria pokerului nu este la fel de îndelungată ca a altor jocuri. A apărut în SUA, în secolul al XIX-lea, și a devenit repede popular. Există mai multe variante ale jocului, ca:

  • Five Cards Draw
  • Omaha
  • Seven Card Stud
  • Texas Hold’em

Cea mai populară variantă este Texas Hold’em, în jurul căreia se organizează turnee cu premii de milioane de dolari. Mulți consideră pokerul un sport, pentru că nu presupune doar noroc, ci și abilități strategice, control emoțional și rapiditate în gândire. 

Blackjack

Blackackul este un joc de cazino care atrage numeroși pasionați de gambling, datorită faptului că este unul dintre puținele jocuri în care raportul dintre casă și jucător este apropiat. Regulile sunt simple, însă nu este deloc simplu să câștigi la blackjack. Trebuie să estimezi corect probabilitățile și să iei decizii rapide. Bineînțeles, norocul rămâne un factor important. Blackjack online este similar celui din cazinourile fizice. Producătorii de jocuri online au reprodus fidel experiența fizică a acestui joc, atât vizual, cât și sonor. Totuși, pachetul este generat la fiecare mână, astfel că nu ai cum să aplici tehnici ca număratul cărților pentru a câștiga.

Bridge

Bridge este un joc de cărți cu 4 jucători. Pachetul de cărți se împarte egal între jucători, care formează două echipe adverse, numite axe. Se joacă până când una dintre echipe câștigă 2 manșe din 3. Jocul are mai multe faze:

  • Împărțirea cărților
  • Licitarea
  • Jucarea mâinii
  • Notarea rezultatelor

Milioane de oameni joacă bridge la nivel mondial, în turnee sau jocuri amicale. Jucătorii se organizează în cluburi, iar unele dintre ele activează și în mediul online.

Whist

Whist este un joc clasic de cărți, care a fost deosebit de popular în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea. Odată cu apariția bridge-ului, urmașul său direct, numărul de jucători a scăzut. Totuși, rămâne în continuare popular, în diferite variante, ca Oh Hell, Hearts, și Spades. Whist este un joc de levată, în care jucătorii încearcă să ghicească câte puncte vor face la fiecare mână. Calcularea scorului diferă de la un joc la altul.

Solitaire

Pare greu de crezut că un joc care nu necesită adversar și o miză reală poate fi atât de popular. Solitaire este cunoscut încă din secolul al XVIII-lea și inițial era un joc al ghicitoarelor. Cu timpul, a devenit o formă de distracție în momentele de singurătate. Însă succesul jocului a atins apogeul odată cu includerea sa într-un sistem de operare popular. Chiar și astăzi, când jocurile online și rețelele sociale sunt principalele atracții digitale, există numeroși oameni care joacă solitaire. 

Jocurile de cărți sunt atractive și relaxante. Păstrează-le însă la statutul de hobby și nu juca prea mult. Rămâi responsabil, pentru că gamblingul excesiv poate avea consecințe negative.

Sursă foto: https://www.pexels.com/photo/king-jack-and-queen-of-spades-playing-cards-1007523/

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți