18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Ministrul Chesnoiu: „Susțin producția românească”

- Advertisement -

Adrian Chesnoiu, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale și deputat PSD de Olt, spune că prin măsurile luate la nivelul ministerului pe care îl conduce susține producția românească și vrea să le ofere tuturor fermierilor stabilitatea și predictibilitatea de care au nevoie. Doar în cursul zilei de miercuri, în Guvern, s-au aprobat două programe necesare pentru susținerea legumiculturii, unul dintre ele fiind „Tomata”.

„Prin toate măsurile pe care le luăm la Ministerul Agriculturii susțin producția românească și vreau să le ofer tuturor fermierilor stabilitatea și predictibilitatea de care au nevoie. Astăzi (miercuri n.r.), în Guvern au fost aprobate două programe necesare pentru susținerea legumiculturii, în forma agreată împreună cu fermierii”, a declarat politicianul oltean.

Potrivit ministrului Agriculturii Chesnoiu este vorba de Programul „Tomata” și de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2022, cu un buget de 225 milioane lei, prin care se acordă 4.000 de euro pe beneficiar pentru producțiile de tomate valorificate în perioada 1 martie – 10 iunie și 15 octombrie – 9 decembrie, dar și 1.000 de euro pe beneficiar pentru producția de ardei, castraveți, fasole păstăi, salată, spanac și ceapă verde valorificate în perioada 15 octombrie – 9 decembrie.

Cel de-al doilea program este de susținere a usturoiului românesc, care are un buget de 22,2 milioane de lei și prin care fiecare beneficiar va primi 3.000 de euro pe cultură la hectar. „Acordăm 3.000 euro/cultură/ha/beneficiar pentru producția de usturoi valorificată în perioada 1 iunie – 21 decembrie”, a adăugat ministrul Adrian Chesnoiu, deputat PSD de Olt.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți