14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste o sută de olteni, amendați de polițiști pentru nepurtarea măștii

- Advertisement -

Sub autoritatea Prefecturii Olt, poliţiştii olteni, împreună cu jandarmi și polițiști locali, au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în contextul noilor reglementări legislative. Oamenii legii au constatat mai multe nereguli, iar pentru nepurtarea măștii de protecție peste o sută de persoane au fost amendate.  

În perioada 31 ianuarie – 2 februarie au fost verificate persoanele aflate în izolare sau carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse, în contextul stării de alertă.

La controalele desfășurate au participat, zilnic, peste 200 de forţe de ordine, fiind verificate 93 de societăți comerciale, peste 350 de mijloace de transport persoane, precum și aproximativ 4.000 de persoane.  Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 128 de sancţiuni contravenţionale la Legea 55/2020, în cuantum de 25.400 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

„Activitățile vor continua și în perioada următoare, în vederea prevenirii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 și asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică. Reamintim faptul că portul măștii de protecție este obligatoriu, atât în spațiile publice închise, cât și în spațiile publice deschise”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți