17.3 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Puțin peste zece elevi din județul Olt, rezultat pozitiv la Coronavirus în urma efectuării testelor de salivă

- Advertisement -

Profesorul Victor Iacobescu, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Olt, a transmis că în urma testelor rapide antigen pe bază de salivă efectuate pentru determinarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, în rândul preșcolarilor și elevilor din unitățile de învățământ din județ, au fost pozitive alte peste zece rezultate. Concret, este vorba despre 13 copii.

Potrivit șefului învățământului oltean, rezultate pozitive la testele de salivă au avut câte doi elevi de la Colegiul Național „Ioniță Asan” Caracal, Școala Gimnazială „Mihail Drumeș” Balș și Școala Corbu, dar și câte un cursant de la Liceul Potcoava, Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Slatina și școlile din Vădăstrița, Găneasa, Grădinițe, Fărcașele și Leotești – Bobicești.

Tuturor urmează ca acum să le fie recoltate noi probe în vederea efectuării testelor RealTime-PCR în laborator, de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt, care vor confirma sau infirma rezultatele ieșite la testele rapide pe bază de salivă efectuate joi.

Și în urma testelor antigen pentru depistarea infecției COVID-19, efectuate luni, au avut rezultate pozitive 12 elevi. Aceștia sunt de la unități de învățământ din comunele Redea, Iancu Jianu, Vitomirești, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Slatina, Școala Nr. 1 Slatina, Școala Gimnazială Nr. 3, Liceul cu Program Sportiv Slatina, o școală din cartierul Comani al orașului Drăgănești Olt, Școala Gimnazială Nr. 2 Caracal, unde a fost câte un caz, și Școala Gimnazială din comuna Vlădila, unde au fost trei cazuri.

Iar în urma testelor PCR efectuate în cazul lor, patru copii au ieșit tot pozitiv la noul Coronavirus, reconfirmând rezultatele testelor rapide pe bază de salivă.

Victor Iacobescu, inspectorul general al ISJ Olt, a mai declarat că joi alte 113.000 astfel de teste sunt distribuite directorilor instituțiilor școlare din județ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți