22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Cinci olteni, tratați în Belgia, Franța, Germania și Italia, în baza Formularului E 112. Peste 3,4 milioane lei, suma decontată de CAS în 2021

- Advertisement -

Casa de Asigurări de Sănătate Olt transmite că a decontat anul trecut suma de peste 3,4 milioane de lei, respectiv 3.436.933 de lei, pentru serviciile medicale ce au fost acordate asiguraților din județul Olt într-un stat membru al Uniunii Europene. Din această sumă, peste 1,5 milioane de lei (1.547.332,44 de lei n.r.) reprezintă contravaloarea prestaţiilor medicale acordate în baza cardului european de sănătate, diferența fiind decontată în baza formularelor europene. Concret au fost cinci olteni care au solicitat formularul E 112 și s-au tratat în Belgia, Franța, Germania și Italia.

„În anul 2021, CAS Olt a eliberat 1933 de carduri europene de  sănătate. Anul trecut, cinci olteni au solicitat formularul E112. Trei formulare au fost solicitate pentru boli ale sistemului circulator, unul pentru boli neurologice și unul pentru arsuri. Statele membre ale Uniunii Europene pentru care s-au emis formularele au fost Belgia, Franța, Germania și Italia”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Casa de Asigurări de Sănătate.

Potrivit sursei citate, în momentul în care oltenii doresc să se deplaseze pe teritoriul altui stat din UE este indicat să solicite şi să aibă asupra lor  cardul european de sănătate deoarece în situaţia în care se confruntă cu un risc de îmbolnăvire pot obţine prestaţii medicale din statul respectiv  în baza acestuia. Cardul european poate fi utilizat la toţi furnizorii de servicii medicale din sistemul de securitate socială din ţara de destinaţie, nu doar la spitalele publice.

„Acordarea tratamentelor devenite necesare, în baza cardului european, pe durata deplasării asiguraţilor români în statele UE/SEE/Elveţia este gratuită doar dacă tratamentul acordat este gratuit pentru rezidenții tării respective. Tratamentele necesare se acordă în aceleaşi condiţii ca şi cele oferite asiguraţilor sistemului social de asigurări de sănătate din ţara de destinaţie. Dacă asiguratul din ţara de destinaţie plăteşte o contribuţie personală sau o coplată pentru spitalizare, atunci şi beneficiarul de card european aflat în ţara respectivă va achita din surse proprii aceeaşi sumă, fără ca aceasta să-i fie decontată ulterior de casa de asigurări de sănătate”, mai arată reprezentanții CAS Olt în comunicatul remis.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți