14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Revolut va bloca pariurile cu cardul de credit

- Advertisement -

Pe măsură ce Irlanda aruncă o privire mai atentă și mai severă asupra industriei jocurilor de noroc, Revolut, o soluție populară financiară și o aplicație bancară, s-a alăturat bancherilor tradiționali în blocarea plăților cu cardul către site-urile de jocuri de noroc din Irlanda.

Revolut a decis să ia această măsură după ce o investigație condusă de Irish Independent a dezvăluit că toate companiile locale de jocuri de noroc acceptă și profită de pe urma plăților prin aplicații contactless efectuate prin Google Pay, Apple Pay și, nu în ultimul rând, Revolut.

Jocuri de noroc și carduri de credit

Problema apare din faptul că soluțiile de plată precum cele de mai sus pot fi debitate cu carduri de credit, iar plățile pot fi apoi efectuate către site-uri de jocuri de noroc, ocolind interdicția de a face acest lucru. În timp ce în Regatul Unit problema a fost rezolvată rapid, se pare că astfel de plăți s-ar fi putut efectua prin terți în Irlanda și par a fi legale.

Comentând pentru Irish Independent, un purtător de cuvânt al Revolut a spus „compania are în plan să blocheze utilizarea fondurilor de pe cardurile de credit pe site-urile de jocuri de noroc din Irlanda”. Compania are deja tehnologia pentru a urmări unde sunt direcționate fondurile și cum sunt finanțate conturile, ceea ce o ajută să depășească ceea ce pentru mulți ar fi fost principalul obstacol tehnologic.

Companiile de jocuri de noroc au răspuns că aceasta este pur și simplu o „lacună” care nu este disponibilă în Marea Britanie, dar încă există în Irlanda. Cu toate acestea, ancheta în acest sens a determinat companiile să acționeze înainte ca legislația să le tragă la răspundere. Asociația Irish Bookmakers a declarat ziarului că operatorii de cazinouri online si terestre nu au încălcat nicio regulă, dar au folosit legea pentru a le permite consumatorilor să continue să își încarce conturile în modul cel mai convenabil pentru ele.

Guvernul susține că nu a făcut nicio greșeală

Vorbind cu un reprezentant al Ministerului Justiției, James Browne, presa a aflat că biroul ministrului nu trebuie să stabilească dacă pariurile cu cardul de credit cu ajutorul aplicațiilor terțe sunt sau nu permise. Asta chiar dacă biroul supraveghează introducerea unui nou organism de reglementare a jocurilor de noroc în țară.

Potrivit purtătorului de cuvânt, dacă astfel de practici ar trebui permise este în întregime la latitudinea Asociației Irlandeze a Caselor de Pariuri. Comentând, persoana a spus că noua autoritate de reglementare ar avea și libertatea de a face astfel de apeluri.

Paddy Power, un operator de top de pariuri din țară, a declarat că nu deține date oficiale cu privire la plățile provenite din pariurile pe aplicații alimentate cu carduri de credit și a spus că nu știe câți bani ar putea pierde ca urmare a unor măsuri mai restrictive.

Între timp, CEO-ul Problem Gambling Ireland, Barry Grant, susține fără niciun studiu sau dovadă concretă că cei 40.000 de oameni din țară despre care se spune că sunt dependenți de jocuri de noroc sunt o exagerare.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți