7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproximativ 600 de autovehicule, verificate de polițiștii rutieri din județ în timpul acțiunii „Truck & Bus” de săptămâna trecută

- Advertisement -

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Olt au acționat, săptămâna trecută, pe drumurile publice din județ, în baza planului de acțiune „Truck & Bus”, care a vizat prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Aproape 600 de autovehicule au fost controlate în trafic, iar pentru neregulile constatate au dat peste 300 de amenzi.

Acțiunea s-a desfășurat la nivel național în perioada 7 – 13 februarie, în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), la care România este parte. Totodată, în contextul situației epidemiologice de răspândire a virusului COVID-19, rutieriștii din Olt au acționat și pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite pentru prevenirea infectării cu noul tip de Coronavirus.

În cadrul acțiunii, în domeniul transportului public de persoane, au fost verificate 246 de autovehicule, fiind aplicate 112 sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 29 au fost pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 12 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, patru pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule sau ale vehiculelor, 62 pentru alte abateri la regimul rutier și cinci pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În domeniul transportului de marfă, s-au controlat 328 de autovehicule, fiind aplicate 207 amenzi. 25 dintre sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, una pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 55 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție și 22 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule sau ale vehiculelor. De asemenea, au mai fost date trei sancțiuni pentru abateri constatate la folosirea aparatului tahograf, două pentru lipsa diagramelor cu înregistrările perioadelor de conducere și odihnă și 99 pentru alte abateri la regimul rutier.

Neregulă constatată la Corabia

Joi, 10 februarie, în jurul orei 11:00, oamenii legii au aplicat una dintre cele mai mari sancțiuni.

Un bărbat, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule, format dintr-o autoutilitară și o semiremorcă, în localitatea Corabia, a fost găsit fără a deține la bordul autovehiculului cele 28 de diagrame (înregistrări manuale ale aparatului tahograf) anterioare zilei efectuării controlului și nici anexa de desfășurare a activității (foaie de concediu). De asemenea, ora indicată de aparatul tahograf nu corespundea cu ora oficială a României, la ora controlului. Bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 7.000 lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți