18.6 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Rafila: Legea prevede utilizarea în continuare a măştii în toate spaţiile interioare

- Advertisement -

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, în debutul şedinţei de guvern, că Legea 55/2020 prevede utilizarea în continuare a măştii în toate spaţiile interioare.

„Aşteptăm cu toţii publicarea deciziei CCR şi a motivaţiei acestei decizii, dar în momentul în care ea a fost făcută publică sigur că am analizat legislaţia existentă şi trebuie să spunem foarte clar că Legea 55 prevede utilizarea în continuare a măştii în toate spaţiile interioare, în mijloacele de transport în comun sau în pieţele care sunt închise, acoperite”, a spus ministrul.

Pe de altă parte, el a subliniat că utilizarea măştii nu reprezintă „o restricţie în sine”, ci o măsură care previne sau încetineşte transmiterea în comunitate a infecţiei cu SARS-CoV-2.

„Utilizarea măştii nu reprezintă o restricţie în sine, ci o măsură care previne sau încetineşte transmiterea în comunitate a acestei infecţii şi protecţia individuală este necesară atât pentru propria persoană, cât şi pentru cei cu care intrăm în contact. În mod evident, dacă contextul legal impune acest lucru, sunt convins că Guvernul României va adopta actele legislative necesare pentru protejarea sănătăţii publice”, a spus Rafila.

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți