11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Senatorul Liviu Voiculescu: „Creșterea veniturilor salariale pentru toți românii reprezintă o prioritate pentru PNL”

- Advertisement -

„Creșterea veniturilor salariale pentru toți românii, indiferent de sectorul de activitate (bugetar/privat), reprezintă o prioritate pentru PNL”, așa își începe cea mai recentă declarație de presă senatorul liberal Liviu Voiculescu, președintele organizației județene Olt a Partidului Național Liberal. Însă, potrivit parlamentarului PNL, pentru a pune în practică această măsură este nevoie atât de consens guvernamental, cât și de identificarea surselor de finanțare.

Politicianul liberal a spus că printre propunerile privind creșterea salariilor este reducerea contribuției pentru asigurări sociale de la 25 la 20 la sută. Astfel, plusul din buzunare românilor ar fi de puțin peste 300 de lei.

„Printre propunerile liberale de creștere a salariilor se numără reducerea contribuției pentru asigurări sociale (CAS) de la 25% la 20%, măsură care ar aduce un plus de 317 lei în buzunarele românilor, dar și reducerea TVA (taxa pe valoare adăugată n.r.) cu două procente, respectiv de la 19% la 17%, pentru a tempera inflația și pentru a ajuta creșterea economică. Aceeași măsură de scădere a TVA de la 24% la 20% aplicată în 2016 a dus la o reducere a ratei inflației cu aproximativ 4%”, a declarat senatorul PNL de Olt Voiculescu.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți