19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Firmă de catering din Slatina, activitate suspendată din cauza mizeriei și neetichetării produselor. Decizia, în urma unui control al inspectorilor veterinari

- Advertisement -

În urma controalelor efectuate în prima lună și jumătate din acest an, inspectorii din cadrul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt au emis o ordonanță de suspendare a activităţii la o o unitate de tip catering din municipiul Slatina, motivul fiind lipsa igienei și  produselor neetichetate corespunzător. Autoritățile nu au dorit să facă public numele firmei ce a fost închisă.

Inspectorii veterinari au aplicat și cinci sancțiuni contravenționale, în valoare de 41.200 lei, și 25 de avertismente la magazine alimentare, restaurante, fast-food-uri, laboratoare de cofetărie-patiserie din județ, unde s-au constatat nereguli precum: condiții de igienă și depozitare necorespunzătoare; etichetare necorespunzătoare; nerespectare program de autocontrol; produse neetichetate corespunzător; dosare medicale cu termen depășit; lipsă monitorizare temperaturi pentru spațiile cu regim termic controlat.

Medicii veterinari din cadrul DSVSA Olt au efectuat, în perioada 1 ianuarie – 15 februarie, 88 de controale oficiale, care au urmărit modul în care operatorii din sectorul alimentar autorizaţi/înregistraţi sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor respectă condiţiile sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la procesarea alimentelor de origine animală (carne, lapte, produse lactate, peste, ouă) şi nonanimală (produse de panificaţie şi patiserie, legume-fructe), asigurarea trasabilităţii acestora, condiţiile de ambalare, transportul, depozitarea şi comercializarea acestora către consumatorul final.

În cazul în care constată nereguli care ar putea pune în pericol sănătatea publică, consumatorii sunt rugaţi să sune la telefonul 0372.735.838; fax 0249.416.726 – DSVSA Olt.

sursa foto: Internet

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți