17.3 C
Slatina
luni,16 septembrie,2024

Ultimele Articole

Ministrul Agriculturii a solicitat CJ-urilor și primăriilor din țară să găsească spații pentru organizarea de piețe volante

- Advertisement -

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii și deputat PSD de Olt, susține consumul de produse românești și crede că este de datoria tuturor să ne asigurăm că producătorii, care muncesc de dimineața până seara în ferme, au condiții pentru valorificarea muncii lor. Recent, politicianul oltean a făcut o solicitare consiliilor județene și primăriilor din țară să identifice spații necesare organizării de piețe volante, unde producătorii locali să vândă produse autohne.

„Împreună cu reprezentanții Asociației Administratorilor de Piețe din România am identificat soluții pentru creșterea accesului producătorilor români în piețe. Am solicitat administratorilor piețelor să pună la dispoziția producătorilor agricoli autentici suficiente spații de vânzare astfel încât aceștia să își poată valorifica producția. Implicit, consumatorii vor avea la dispoziție o gamă variată de produse agroalimentare de bună calitate la prețuri accesibile”, a declarat Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii.

Totodată, parlamentarul social democrat spune că a transmis o adresă către președinții Consiliilor Județene și către primarii municipiilor și orașelor, „solicitând sprijin pentru identificarea unor spații în care pot fi organizate piețe volante, astfel încât fermierii să își poată valorifica produsele pe plan local”.

Deputatul PSD de Olt a adăugat că din luna martie, în curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, vor fi organizate și piețele volante de la sfârșit de săptămână.

„În București, din luna martie dăm startul piețelor volante de week-end, în curtea Ministerului Agriculturii, după ce în perioada 25 februarie – 1 martie oferim spațiul organizării unui târg de Mărțișor. Așa cum am promis, la fiecare sfârșit de săptămână, în curtea MADR se vor organiza piețe volante pentru producătorii români!”, a precizat ministrul Chesnoiu.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți