9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cursanții de la trei grădinițe și o școală primară, ore în online din cauza lucrărilor de infrastructură efectuate la aceste instituții

- Advertisement -

Ministerul Educației a intrat din nou în posesia informațiilor privind situația preșcolarilor și elevilor infectați cu COVID-19, dar și a personalului din unitățile de învățământ, remisă de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Olt. Totodată, au fost menționate și unitățile de învățământ oltene care funcționează în sistem online, săptămâna aceasta, precum și numărul claselor cu activitatea suspendată din cauza îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 la copii, profesori sau reprezentanți din rândul personalului auxiliar. Pentru că sunt efectuate lucrări de infrastructură, în trei grădinițe și o școală primară cursurile se desfășoară în online.

Copiii de la grădinițele cu program normal 2 Balș, 2 Priseaca și Brebeni – Români, precum și cei de la Școala Primară Brebeni – Români sunt cei care fac ore de acasă săptămâna aceasta, cele patru instituții școlare fiind în plin proces de reabilitare și modernizare.

Cifrele remise de ISJ Olt mai arată că la sfârșitul săptămânii trecute erau 86 de preșcolari și elevi infectați cu noul Coronavirus, iar 45 este personal din unitățile de învățământ. Totodată, numărul claselor cu activitatea suspendată din cauza infectărilor cu virusul ucigaș este de 24.

Cei mai mulți cursanți infectați sunt la Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina – 11, Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina – cinci și Școala Gimnazială „Gheorghe Magheru” Caracal – cinci. În privința personalului, persoanele cele mai multe activează la Colegiul Minulescu Slatina – cinci și Liceul Tehnologic „Danubius” Corabia – cinci.

Iar cele mai multe clase cu activitatea suspendată sunt la Grădinița cu Program Normal nr. 4 din municipiul Caracal, respectiv patru.

Potrivit datelor ISJ Olt, în ultima săptămână au fost și 33 de copii care au avut rezultat pozitiv la testele rapide antigen pe bază de salivă, efectuate pentru determinarea infecției cu virusul SARS-CoV-2. 26 dintre rezultate au fost pozitive și în urma probelor recoltate și analizate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt în laborator, iar pentru șapte dintre testele pozitive încă nu s-a stabilit dacă se confirmă sau infirmă prezența COVID-19.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți