19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii au descoperit ilegalități la societăți din Caracal și Osica de Sus care depozitează și vând lemne

- Advertisement -

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică și ai Secției 2 Poliție Rurală Osica de Sus, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea și ai Ocolului Silvic Caracal, au efectuat marți activități de control pe linie de verificare a respectării normelor legale privind depozitarea și comercializarea materialului lemnos. Oamenii legii au găsit ilegalități la două firme din municipiul Caracal, dar și la una din comuna Osica de Sus, de la cea din urmă fiind și confiscată o cantitate de aproximativ 20 metri cubi lemne de foc.

Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt a declarat că la primele două societăți comerciale s-a constatat faptul că există diferențe între stocurile scriptice/înregistrate în aplicația SUMAL și stocurile faptice inventariate la data efectuării controlului, existând o lipsă de 6,87 metri cubi de cherestea, respectiv de 14,84 metri cubi de cherestea.

Firmele au fost amendate, cuantumul contravențiilor fiind de 6.000 de lei.

„Cele două societăți comerciale au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 1.000, respectiv de 5.000 de lei, fiind dispusă confiscarea valorică a celor două cantități de material lemnos, în valoare de 5.976 de lei și 12.910 lei, conform art. 19 alin. 2, lit. e, punct 1, respectiv punct 2 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu modificările și completările ulterioare”, a spus reprezentantul Poliției Olt.

Totodată, la o altă societate din Osica de Sus s-a constatat faptul că aceasta a primit și depozitat cantitatea de 17,94 metri cubi, lemn de foc specia salcâm, fag și stejar, fără a fi respectate prevederile legale, respectiv fără a fi înregistrată în aplicația SUMAL.

Administratorul societății a fost amendat cu 5.000 de lei și a fost dispusă confiscarea cantității de 17,94 metri cubi de material lemnos, conform articolului 19, alineat 1, litera b, din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu modificările și completările ulterioare, fiind lăsată în custodia reprezentanților Ocolului Silvic Caracal, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți