13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un tânăr de 25 de ani, cu Sindrom Down, a murit după ce s-a infectat cu COVID-19

- Advertisement -

Numărul oltenilor, infectați cu virusul SARS-CoV-2, care de la începutul pandemiei și până la această dată au pierdut lupta cu boala a ajuns la 798, majoritatea având și alte probleme de sănătate grave. Două decese au fost raportate miercuri de reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică și Direcției de Sănătate Publică. Unul dintre ele este al unui tânăr de 25 de ani, care avea Sindrom Down.

Tânărul, care era din mediul rural și nevaccinat împotriva noului Coronavirus, s-a internat luni, 21 februarie, la Spitalul Județean de Urgență Slatina, cu două zile înainte fiind confirmat. Din păcate, la o zi de la internarea, adică pe 22 februarie, inima acestuia a încetat să mai bată, cauzele decesului fiind stop cardio-respirator, insuficiență respiratorie acută, înjurie renală acută și infecție COVID-19

Nevaccinat împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2 este și celălalt bărbat, în vârstă de 65 de ani, din mediul urban, al cărui deces a fost anunțat miercuri de autorități. Pe 8 februarie acesta a fost internat la Spitalul Orășenesc Balș, fiind confirmat din data de 4 februarie. În data de 11 februarie, pacientul a fost transferat în Spitalul Municipal Caracal, însă în data de 21 februarie acesta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută protezată mecanic, bronhopneumonie și infecție COVID-19 formă severă. Ca și comorbidități, olteanul avea boală cronică renală stadiul III și hipertensiune arterială grad II.

Cifrele remise de GCS și DSP Olt mai arată că în județ au fost și alte 222 de persoane care au fost confirmate cu noul Coronavirus, înregistrate în ultimele 24 de ore. Cu acestea, de la începutul pandemiei și până la această dată sunt 36.248 de cazuri. Distinct de cazurile nou confirmate de marți până miercuri, în urma retestării pacienților internați în spitale, și nu numai, care erau deja pozitivi la infecția cu virusul SARS-CoV-2, 14 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți