10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

166 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 în Olt. S-a raportat și un deces

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică și Direcția de Sănătate Publică Olt au raportat joi ultimele cifre despre cazurile de Coronavirus, înregistrate în ultimele 24 de ore. În județ s-au mai comunicat încă 166 de persoane care s-au infectat cu SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei și până la această dată fiind 36.414 diagnosticate cu virusul. În ultima zi autoritățile au anunțat și un deces.

Din totalul oltenilor confirmați până acum cu noul Coronavirus, au fost 799 care au pierdut lupta cu boala, majoritatea având și alte probleme de sănătate grave. Decesul de joi este al unei femei, în vârstă de 70 ani, din mediul urban, nevaccinată anti COVID, care în data de 2 februarie a fost internată la Spitalul Municipal Caracal, în aceeași zi fiind și confirmat.

Inima sa a încetat să mai bată miercuri, 23 februarie, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și infecție COVID-19. Ca și comorbidități aceasta avea fibrilație atrială cronică cu alură ventriculară rapidă, insuficiență cardiacă congestivă clasa III NYHA și obezitate.

Distinct de cazurile nou confirmate în ultimele 24 de ore, în urma retestării pacienților internați în spitale, și nu numai, care erau deja pozitivi la infecția cu noul Coronavirus, 17 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Situația epidemiologică la zi

36.414 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

166 cazuri noi

34.905 persoane vindecate de la începutul pandemiei

127 persoane internate în spital

8 persoane primesc tratament de specialitate în secțiile Anestezie și Terapie Intensivă

579 persoane aflate în izolare la domiciliu

411 persoane aflate în carantinare la domiciliu

176.888 teste efectuate de la începutul pandemiei

799 decese

62 doze de vaccin anti COVID realizate în ultima zi

285.617 totalul dozelor realizate de la debutul campaniei de vaccinare împotriva virusului ucigaș

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți