10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

S-au pus în funcțiune cinci din cele șase puncte de semaforizare cu buton pentru pietoni din Slatina

- Advertisement -

Deoarece siguranța participanților la trafic reprezintă o prioritate administrația publică locală, Primăria Slatina anunță că de joi, 24 februarie, au fost puse în funcțiune cinci din cele șase puncte de semaforizare cu buton pentru pietoni.

Autoritățile anunță că în acest moment funcționează punctele de semaforizare cu buton, pentru pietoni, de la trecerea de pietoni de la BEKAERT; strada Ecaterina Teodoroiu, după trecerea sensului giratoriu de la Steaua, spre ieșirea din Slatina spre Brebeni; trecerea de pietoni de la LIDL, din cartierul Steaua; strada Ecaterina Teodoriu, la trecerea de pietoni din fața Băncii Transilvania, unde este și stația de autobuz; strada Primăverii, intersecție cu strada Lalelelor.

Al șaselea punct va fi pus în funcțiune săptămâna următoare. „Cel de-al șaselea punct, respectiv semaforizarea din zona bulevardului Alexandru Ioan Cuza, trecerea de pietoni de la Serviciul Rutier Olt, urmând să fie pus în funcțiune în cursul săptămânii viitoare”, au declarat reprezentanții Primăriei Slatina. Valoarea întregului proiect implementat începând cu luna ianuarie a acestui an este de 163.000 de lei, fără TVA, sumă alocată de la bugetul local.

Primăria Slatina mai reamintește participanților la trafic din municipiu că are în derulare inclusiv obiectivul „Sistem integrat de management al traficului și mobilității urbane și impunere a regulilor, siguranță și securitate”, care se va realiza prin intermediul absorbției de fonduri europene.

Cu un punct de vedere legat de scopul acestor semafoare acționabile prin buton, pentru pietoni, amplasate în Slatina, au venit și reprezentanții Compartimentului Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

„În municipiul Slatina au fost puse în funcțiune, de către administratorul drumului public, cu avizul Poliției Rutiere, cinci din cele șase semafoare acționabile prin buton. Aceste semafoare au ca scop, în principal, creșterea gradului de siguranță rutieră, și în subsidiar, fluidizarea traficului rutier pe arterele de circulație respective și reprezintă un plus pentru siguranța cetățeanului, atât în calitate de pieton, cât și în calitate de conducător auto. Astfel, polițiștii Biroului Rutier Slatina desfășoară activități pentru informarea tuturor pietonilor, dar și a celorlalți participanți la trafic cu privire la punerea în funcțiune a acestor semafoare acționabile electric”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ.

Polițiștii rutieri recomandă tuturor participanților la trafic să respecte culoarea semaforului, iar pietonii sunt îndrumați să folosească butonul amplasat la semafor și să traverseze doar la culoarea verde a acestuia, după ce s-au asigurat că pot traversa în siguranță.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți