13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii din Olt au derulat proiectul „Fără discriminare!” prin activități desfășurate la o școală din Slatina

- Advertisement -

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Olt desfășoară în această perioadă activități educativ-preventive, pe linia nediscriminării și prevenirii infracțiunilor motivate de ură, în unitățile de învățământ din județul Olt, în cadrul proiectului național „Fără discriminare!”, derulat de Poliția Română și anul acesta. Astfel, vineri, 25 februarie, oamenii legii au fost prezenți la Școala Gimnazială „Eugen Ionescu”, din municipiul Slatina.

Reprezentanții Poliției Olt le-au vorbit elevilor, din ciclul gimnazial, despre criteriile și formele discriminării, în scopul de a înțelege că oamenii sunt diferiți, că acesta este un lucru normal și că este important să respectăm atât asemănările, cât și diferențele dintre noi, la acțiune participând peste 50 de elevi, două cadre didactice și consilierul școlar al unității de învățământ slătinene. De asemenea, polițiștii au informat elevii despre modul în care pot fi gestionate situațiile conflictuale, despre necesitatea acceptării și respectării regulilor, dar și despre faptul că discriminarea este un comportament imoral, ilegal şi sancţionat de lege.

„În cadrul activităților au fost dezbătute și aspecte referitoare la recunoaşterea și semnalarea pericolelor asociate navigării pe internet și necesitatea însuşirii unor măsuri de autoprotecţie împotriva victimizării în mediul online, în contextul în care copiii petrec din ce în ce mai mult timp pe internet. Totodată, în cadrul activității au fost prezentate consecințele apelării abuzive sau false a Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, cu scopul informării minorilor cu privire la riscurile asociate unui astfel de comportament iresponsabil și daunele provocate prin punerea în imposibilitatea solicitării și primirii de ajutor, de către cetățenii aflați în situații de real pericol”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al IPJ.

Elevii au fost interesați de subiectele discutate în cadrul activităților preventive, adresând întrebări și cerând sfaturi polițiștilor, referitoare la experiențele trăite atât în mediul online, cât și în viața reală. Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Olt vor continua să desfășoare astfel de activități și în alte unități școlare din județul Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți