22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

O mamă și fiul său, din Topana, și-au pierdut viața într-un incendiu care le-a cuprins întreaga casă

- Advertisement -

Echipaje din cadrul ISU Olt și ISU Argeș, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, au intervenit sâmbătă dimineață, în comuna Topana, pentru a stinge un incendiu puternic izbucnit la o locuință. Înăuntru erau două persoane, mamă și fiu, care, din păcate, nu au mai putut scăpa din calea flăcărilor, fiind găsiți de salvatori fără suflare. Cel mai probabil aceștia dormeau când casa le-a luat foc.

Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, spune că la sosirea echipajelor, incendiul, care a fost anunțat undeva în jurul orei 05:00, se manifesta la acoperișul casei și la bunurile din două camere de locuit.

„Din datele primite de la persoanele aflate la fața locului, două persoane se aflau în locuință în momentul producerii incendiului. Pompierii au acționat, concomitent, pentru localizarea incendiului și asigurarea accesului către dormitorul în care se aflau cele două persoane. Din păcate, femeia, în vârstă de 85 de ani și bărbatul, în vârstă de 63 de ani, au fost găsiți decedați, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului”, a declarat reprezentantul ISU.

În urma incendiului, care a fost stins de pompieri după trei ore de intervenție continuă, au ars bunurile din două camere de locuit și acoperișul casei pe aproximativ 70 de metri pătrați. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum deteriorat.

Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente tragice, salvatorii reamintesc cetățenilor din județul Olt principalele măsuri de prevenire a incendiilor provocate de coşurile de fum: verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii; coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare; coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți