12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Doi bărbați din Valea Mare, acuzați că au furat cablu de cupru din Germania, prinși de polițiștii olteni și arestați

- Advertisement -

Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Perieți, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au pus în aplicare, marți, două mandate europene de arestare, emise de autoritățile judiciare din Germania, pe numele a doi bărbați din Valea Mare. Aceștia s-au asociat cu alte persoane în vederea săvârșirii, în grup, de furturi de cablu de cupru, prejudiciul cauzat fiind de peste 30.000 de euro. Oltenii, care au comis faptele în luna iunie a anului 2021, au fost găsiți chiar în comuna de domiciliu, în prezent aflându-se în Arestul Poliției Olt.

„Mandatele europene de arestare erau pe numele a doi bărbați cercetați pentru asocierea cu alte persoane, în vederea săvârșirii, în grup, de spargeri cu scopul de a sustrage materiale neferoase (cablu de cupru), fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 34.000 de euro. Cei doi bărbați, cu vârstele de 30 și 40 de ani, au fost depistați în comuna Valea Mare, județul Olt și nu s-au opus arestării. Bărbații au fost prezentați Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a dispus reținerea acestora pentru 24 de ore, urmând ca instanţa de judecată să dispună cu privire la predarea către autorităţile judiciare din Germania”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ.

Activitatea organizată pentru prinderea hoților din Valea Mare s-a desfășurat și cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, cei doi bărbați fiind în prezent încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Olt. Magistrații Curții de Apel Craiova vor fi cei care decid data la care aceștia vor ajunge pe mâna anchetatorilor din Germania, în vederea cercetării penale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți