22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Monede antice din argint, descoperite cu detectorul de metale la Morunglav. Muzeul Județean Olt a făcut cercetare arheologică

- Advertisement -

O pădure din comuna olteană Morunglav este locul în care la jumătatea lunii februarie s-au descoperit, cu detectorul de metale, două monede antice din argint, iar din acest motiv arheologii Muzeului Județean Olt au făcut demersurile pentru obținerea autorizației pentru diagnostic arheologic, lucrări ce au început deja, fiind vorba despre cercetare arheologică în locul de descoperire indicat.

Ulterior, aici s-au mai găsit alte 12 monede. „Pe lângă cele două piese au mai fost descoperite alte 12 monede, imitații de tetradrahme macedonene de tip Filip al II-lea (sec. IV a. Chr.), o fibulă care datează din epoca romană și un cercel fragmentar databil în sec. XI-XII, cu influențe bizantine. Obiectele amintite au fost descoperite la adâncimi care variază între 5 și 35 cm”, se arată într-un comunicat de presă remis de Muzeul Județean Olt.

Sursa citată mai arată că cercetarea a relevat existența unei locuiri preistorice în zonă, fiind descoperite multe fragmente ceramice.

„Toate piesele identificate au intrat în procedura de conservare și restaurare și se vor face demersurile pentru includerea noului sit în Repertoriul Arheologic Național. Costurile pentru realizarea diagnosticului au fost suportate de Muzeul Județean Olt, cu sprijinul Consiliului Județean Olt. Demersul a fost susținut de Primăria Morunglav și Direcția Județeană pentru Cultură Olt”, mai transmit reprezentanții instituției de cultură oltene.

Descoperirile care s-au făcut la Morunglav vor fi prezentate luni, 7 martie, cu începere de la ora 11:00, în cadrul unei conferințe de presă ce va avea loc la sediul din Slatina, strada Ana Ipătescu, nr. 1, al Muzeului Județean Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți