6.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un agent de poliție care lucrează la Drăgănești, arestat în dosarul privind dispariția unui pistol din camera de armament

- Advertisement -

UPDATE: În cursul serii de joi, magistrații Judecătoriei Caracal au dispus împotriva omului legii măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile. În prezent, acesta se află încarcerat în Centrul de Reținere și arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Știrea inițială: Un agent de poliție care lucrează la unitatea din orașul Drăgănești Olt, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru 24 de ore, acesta fiind implicat în dosarul privind dispariția unui pistol din camera de armament a Poliției Drăgănești, în luna octombrie a anului trecut. Acuzațiile care îi sunt aduse omului legii sunt nerespectarea regimului armelor și munițiilor, favorizarea făptuitorului și tentativă la infracțiunea de uzurpare a funcției.

„La data de 2 martie 2022 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat – agent de poliţie în cadrul Poliţiei Drăgăneşti Olt – cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi munţiilor prev. de art.342 al.1, 3 C.p., favorizare a făptuitorului prev. de art.269 al.1 C.p. şi tentativă la infracţiunea de uzurpare a funcţiei, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, prev. de art.300 C.p. rap. la art.132 şi art.15 din Legea 78/2000, toate cu aplicarea art.38 al.1 C.p”, se precizează într-un comunicat remis de Parchetul Curții de Apel Craiova.

Polițistul de la Drăgănești urmează acum a fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Caracal, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova a Inspectoratului General al Poliției Române şi Poliţiei Drăgăneşti Olt, suportul de specialitate fiind asigurat de Brigada Operaţiuni Speciale Craiova.

Ancheta polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt a început după ce în octombrie 2021 un polițist de la Postul de Poliție Văleni s-a plâns că îi lipsește pistolul și muniția aferentă care erau depozitate în camera de armament a Poliției Drăgănești. Oamenii legii s-au sesizat din oficiu cu privire la cele întâmplate.

„La data de 19 octombrie, lucrătorii Poliției orașului Dragănești Olt, s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că unui polițist din cadrul Postului de Poliție Văleni, îi lipsește, din camera de armament a Poliției orașului Drăgănești, armamentul și muniția aferentă. Din primele verificări, a rezultat faptul că, înainte cu o zi, pe 18 octombrie, polițistul ar fi depus armamentul la camera de armament, iar ziua următoare, când s-a prezentat pentru a o ridica, ofițerul de serviciu i-a comunicat faptul că pistolul și muniția aferentă, aflate în dotarea polițistului, nu se regăsesc în camera de armament. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «neglijență în serviciu»”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al IPJ.

Surse din cadrul Poliției Olt spun că arma din dotarea polițistului de Văleni încă nu a fost găsită.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți