10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Percheziții în județ într-un dosar de corupție privind folosire ilegală a unui lac de acumulare de pe râul Olt

- Advertisement -

Olt și Vâlcea sunt județele în care, joi dimineață, au avut loc 33 de de descinderi într-un dosar anchetat de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea. Anchetatorii efectuează cercetări care vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție cu referire la protecția mediului înconjurător și delapidare.

Faptele au fost săvârșite în perioada anilor 2018-2022, referitoare la neîncasarea unor venituri de la bugetul local al unei unități administrativ teritoriale din județul Vâlcea și administrarea respectiv folosirea nelegală a unui lac de acumulare de pe râul Olt.

„Se efectuează 33 de percheziții domiciliare pe raza județelor Vâlcea și Olt, din care trei sunt la sediul unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Trei dintre cele 33 de descinderi vizează sediul unei instituţii publice, respectiv Primăria Drăgoești, potrivit jurnaliștilor Adevărul Râmnicu Vâlcea, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

Procurorii Parchetului Vâlcea au beneficiat la acțiuni de sprijinul polițiștilor de la Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea, Direcția Generală Anticorupție, Inspectoratul Județean de Jandarmi Vâlcea, gruparea de Jandarmi Mobilă „Frații Buzești” Craiova și Serviciul de Acțiuni Speciale Vâlcea.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți